Hlavní obsah

Bývalý mistr světa vs. úřadující mistr ČR. Finále Samsung Letní sklizně zná vítěze

Praha

Speciální turnaj zvaný Letní sklizeň zaručující první přímý postup na Samsung MČR v mobilních hrách zná svého vítěze. Po vyrovnaném souboji aktuálně dvou nejlepších českých hráčů Hearthstone se radoval Jaromír Vyskočil alias Jarla z týmu Nordavind. Ten zdolal úřadujícího mistra Česka Oldřicha Mahdala hrajícího pod přezdívkou Faeli, který reprezentuje Entropiq.

Foto: Sport.cz

Jaromír Vyskočil alias Jarla z týmu Nordavind

Článek

Neuvěřitelně vyrovnanou koncovku nabídl víkendový turnaj Samsung Letní sklizeň. V něm se představily i největší české Hearthstone hvězdy, které to dotáhly až do posledních kol.

Ve finále vrchní části (takzvané winners bracket) se proti sobě postavili Jarla, mistr světa z roku 2017 a mistr ČR z roku 2018 proti Faelimu, který je aktuálním držitelem českého titulu. V zápase hraném na tři vítězné hry se radoval Faeli nejtěsnějším možným poměrem 3:2 a mohl tak čekat na svého soupeře ve velkém finále.

Foto: Sport.cz

Finále Samsung Letní sklizeň

Díky systému dvojité eliminace se o něj Jarla, který aktuálně patří mezi nejužší evropskou špičku, utkal se slovenským reprezentantem Martimem z týmu Inside Games. Ten rozhodně nechtěl favoritovi darovat nic zadarmo. Ve hře o postup do velkého finále se ujal vedení 2:1 a mohl se postarat o velké překvapení. Jarla ale ukázal svoji zkušenost a závěr duelu si pohlídal. Díky výsledku 3:2 měl možnost oplatit Faelimu předchozí porážku.

Foto: Sport.cz

Jaromír Vyskočil alias Jarla z týmu Nordavind.

Ve velkém finále čekali všichni další vyrovnanou bitvu a té se skutečně dočkali. Závěrečné měření sil začal lépe Faeli, který zvládl první hru. Vzápětí ale Jarla srovnal a oběma hráčům chyběly jen dvě hry k postupu na Samsung MČR v mobilních hrách.

K němu byl blíže Faeli, který opět dokázal strhnout vedení na svoji stranu. Ve čtvrté hře se Faeli dostal do dominantní pozice a vypadalo to na konec série. Jarlovi ale trochu pomohlo pověstné štěstí a dokázal srovnat sérii. V poslední hře pak Jarla dokonal svůj obrat a může se stát historicky prvním dvojnásobným mistrem Česka.

Reklama

Související témata: