Hlavní obsah

Děkujeme ti pěkně, že jsi pomohl Spartě! Štístko Šmicer má kvůli rudému dresu se slávisty kříž

Pověst Štístka znovu naplnil, i když v nečekaném gardu. Od chvíle, kdy kovaný slávista Vladimír Šmicer hrál v exhibici za hokejovou Spartu a oblékl její rudý dres, letenští fotbalisté ani jednou neprohráli a jejich vítězná série čítá již sedm soutěžních zápasů. „Doteď mi od slávistů chodí zprávy: Tak ti pěkně děkujeme, že jsi jim pomohl,“ usmívá se 47letý internacionál.

Foto: Sport.cz

Netradiční snímek, slávista Vladimír Šmicer oblékl za tým hokejistů Sparty rudý dres. Někteří slávisté jsou doteď zděšeni...

Článek

O jeho vztahu ke Slavii nemůže nikdo pochybovat. V relativně choulostivé situaci zachoval odstup a nadhled, který mnohým chybí.

Přestože věděl, jaká reakce může následovat, rudý dres oblékl a hrál v něm.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Šmicer během rozlučky s aktivní kariérou.

„Můžeme se na hřišti jako rivalové nenávidět. Ale jde také o vzájemný respekt. Nechtěl jsem se projevit jako nějaká hvězda a nadčlověk. V týmu se mnou bylo asi osm sparťanských hokejistů, bylo by mi trapné něco přelepovat a podobně. Šlo i určitý respekt k dresu," má Vladimír Šmicer i s odstupem jasno.

Některé slávisty namíchl až tak, že mu exhibiční duel v rudém dresu z konce května doteď nemohou prominout. Vždy dobře naložený Šmíca takové ataky nečekal a zklamaly ho.

Děkoval doktorovi, který mu pomohl

„Jestli někdo chce napadat moje slávistické srdce, tak není normální," durdí se. „Miloš Barna slavil padesáté narozeniny. Jako doktor mi v kariéře strašně pomohl. Pozval mě na jeho exhibici, tak jsem samozřejmě souhlasil, přijel a hrál za hokejovou Spartu. A to je všechno," zdůrazňuje Šmicer.

Fotbalová Sparta se nicméně případu hned chytila a dala fotku na svůj Twitter. „Zatím prý byl jenom půjčený, ale rádi Vladimírovi zašleme jeho vlastní rudý dres. Snad nám tenhle nečekaný coming out přinese štěstí už v nedělním zápase," stálo na něm před utkáním s Karvinou.

A opravdu nastalo kouzlo nechtěného. Po šesti kolech bez výhry Spartě právě v Karviné poprvé zvítězila a od té doby zná jen vítězství.

Může za to Štístko?

„Někteří slávisté mi dodnes nadávají, že zrovna Spartě jsem pomáhat nemusel," líčí Šmicer.

Reklama

Související témata: