Hlavní obsah

Fotbalisté Amiens a Toulouse míří do druhé ligy

Fotbalové kluby Amiens a Toulouse sestoupily po předčasně ukončené sezoně z francouzské ligy. Definitivně se o tom rozhodlo na dnešním valném shromáždění ligy LFP, během něhož se většina klubů vyslovila pro to, aby i v příští sezoně hrálo Ligue 1 jen dvacet týmů a ne dvaadvacet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Sezona francouzské ligy byla kvůli vládním opatřením v souvislosti s koronavirovou pandemií předčasně ukončena 30. dubna deset kol před koncem. Mistrem byli vyhlášeni obhájci Paris Saint-Germain a kluby na posledních dvou místech tabulky Amiens a Toulouse byly odsouzeny k sestupu.

Oba se společně s Lyonem, jenž zase ukončením sezony přišel o možnost posunout na pohárové příčky, odvolaly k nejvyššímu správnímu soudu. Ten začátkem června zamítl jejich stížnost proti předčasnému konci ročníku, pozastavil však sestup Toulouse a Amiens a nařídil přezkoumat novou podobu sezony.

Vedení soutěže nicméně rozšíření ligy na 22 týmů, jež by znamenalo setrvání Toulouse a Amiens mezi elitou, neschválilo. Dvacetičlenná soutěž byla odsouhlasena 74,49 procenty hlasů.

Tým z Toulouse se poté dozvěděl další špatnou zprávu, protože čtyři jeho fotbalisté se nakazili koronavirem. Pozitivní testy přineslo pondělní vyšetření hráčů a realizačního týmu před návratem k tréninku. Identitu nemocných fotbalistů klub nezveřejnil, podle týmového lékaře Patricka Flamanta byli umístěni do izolace. Zbytek mužstva se podrobí dalšímu testování ze šest dní.

Reklama

Související témata: