Hlavní obsah

Zlín - Příbram 1:0Příbram dostala gól z penalty, prohrála a je opět poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Poznar 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína vyhráli ve skupině o záchranu nad Příbramí 1:0 a poslali Středočechy na poslední místo tabulky. Vítězný gól Zlína vstřelil Tomáš Poznar v 62. minutě z penalty, stejný hráč rozhodl trefou z pokutového kopu i červnový zápas těchto soupeřů. Ševci v nadstavbové části vyhráli i druhé domácí utkání a na čtrnáctou příčku, znamenající jako první baráž, mají už šestibodový náskok.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Poznar ze Zlína a Vachtang Čanturišvili ze Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Ve 12. minutě Čanturišvili prošel před vápno a tvrdou ranou nastřelil tyč Melicharovy branky. Ve 23. minutě se za příbramskou obranu dostal Poznar, obhodil si gólmana, kterého ale následně fauloval. Úvodní trefou neskončil ani Bartošákův průnik o pár minut později.

"Ševci" svého soupeře do ofenzivy příliš nepouštěli. Jedinými náznaky příbramských šancí v úvodním dějství byly Jindráčkova střela a závar před Dostálovou brankou v závěru půle.

Zlín naopak stupňoval tlak a velmi blízko vedoucímu gólu byl ve 34. minutě, Poznar ale po Džafičově centru hlavičkoval těsně vedle. Neujala se ani ve 44. minutě střela Janetzkého, který jako první v zápase zamířil mezi tyče.

Po přestávce se ze hry Zlína vytratila přesnost a Příbram toho využila ke zvýšení aktivity. V 57. minutě vystrašila brankáře Dostála lehce tečovaná hlavička hostujícího Polidara.

Skóre se ovšem změnilo na druhé straně. Pronikajícího Bartošáka srazil k zemi Kvída a faul sudímu Orlovi potvrdil i videorozhodčí. Pokutový kop zahrával stejně jako v nedávném vzájemném duelu Poznar a osmým gólem v ligové sezoně poslal "Ševce" v 62. minutě do vedení.

Příbram se po prostřídání a přeskupení sestavy tlačila do útoku, čímž ale vznikal prostor pro zlínské brejky. Po nich ohrozili Melicharovu branku Poznar s Fantišem, pojistku však nepřidali.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Fastav Zlín - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 62. Poznar z pen. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock - Marek (video). ŽK: Dramé, Díl (oba Příbram). Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).
Zlín: Dostál - Matejov, Buchta, Simerský, Bartošák - Džafič (64. Fantiš), Hlinka, Conde (46. Jiráček), Čanturišvili (90. Cedidla) - Poznar (90. Bačo), Janetzký (72. Jawo). Trenér: Páník.
Příbram: Melichar - Kvída (70. Slepička), Dramé, Kingue, Cmiljanovič - Tregler, Rezek (70. Díl) - Škoda (55. Pazdera), Zorvan (82. Kleščík), Jindráček (55. Antwi) - Polidar. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: