Hlavní obsah

Přiléhavé šatičky i šortky. Jak se vám líbí české sportovkyně?

Praha

Dlouho chystané olympijské oblečení letos v Tokiu čeští sportovci neobléknou, a tak využili šanci si ho vyzkoušet aspoň v Praze na Vltavě. Při prezentaci další části kolekce se v olympijských tričkách proháněli veslaři Ondřej Synek s Jakubem Podrazilem, kajakáři Josef Dostál s Radkem Šloufem či vodní slalomáři Jiří Prskavec, Amálie Hilgertová a Tereza Fišerová. Jak to českým sportovcům sluší, můžete vidět v následujícím videu.

Dřív se oblečení neřešilo, nevětralo a člověk v tom byl jak v dece. Teď je to super, libují si olympioniciVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kanoistka Fišerová si pak na břehu radši oblékla mikinu z olympijské kolekce. „Já jsem hrozný zmrzlík, pro mě je mikina a legíny ideální volba,“ ujišťovala. Gymnastka Aneta Holasová zase vyzkoušela přiléhavé sportovní šaty, které mají odkazovat na tradiční oděvy japonských žen. „Jsou pohodlné a příjemné, i když stojím na slunci a je teplo,“ hlásila.

Synek jako účastník čtyř olympiád, z nichž třikrát přivezl medaili, byl jedním ze sportovců, kteří přímo testovali materiály. A zkušený skifař si vzal tričko i do sauny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští olympionici představili kolekci, zleva vodní slalomáři Jiří Prskavec, Amálie Hilgertová a Tereza Fišerová.

„Dřív se tolik neřešilo, jestli bylo oblečení malé nebo velké. Kolikrát nevětralo, byly hrozné materiály a na sluníčku jste si přišli jako v dece,“ kvitoval důkladnou přípravu na specifické tokijské podnebí.

Celkem 21 artiklů je i v prodeji pro veřejnost, a tak Český olympijský výbor přichystal pro fanoušky výzvu, aby v původně plánovaný den zahájení OH 24. července oblékli venku část olympijské kolekce. Oblečení pro slavnostní zahájení bude představeno až příští rok.

Reklama

Související témata: