Hlavní obsah

S Kloppem zažije Liverpool ještě mnoho radosti, věří Dalglish

Praha

Po 30 letech slaví fotbalisté Liverpoolu anglický titul a mnoho dalších radostných dnů je pod vedením Jürgena Kloppa ještě čeká, míní bývalý kouč "Reds" Kenny Dalglish. Liverpoolská legenda dovedla v roce 1990 slavný tým k předchozímu ligovému triumfu a nečekala, že čekání na další titul potrvá tak dlouho.

Foto: Phil Noble, Reuters

Jürgen Klopp dovedl Liverool k mistrovskému titulu

Článek

"Kdybyste tohle řekli, šli byste do basy a na samotku," řekl Dalglish k dlouhému půstu televizní stanici BT Sport po čtvrteční porážce Manchesteru City 1:2 s Chelsea, která rozhodla o korunovaci Liverpoolu už sedm kol před koncem soutěže.

"Někdy se to tak semele. Ale poslední dva roky a od té doby, co přišel Jürgen, stojí za to. Je fantastický. Ztělesňuje všechno, co Liverpool znamená. Oceňuje a respektuje všechny v klubu," chválil německého kouče někdejší skotský reprezentant, který vyhrál s Liverpoolem ligu šestkrát jako hráč a třikrát v roli trenéra.

Úspěch Kloppa a jeho mužstva je podle něj zasloužený. "Není to žádná jednorázovka, protože loni jim to uteklo o bod. Letos prohráli jediný zápas a dvakrát remizovali. Navíc loni vyhráli Ligu mistrů a mistrovství světa klubů. Myslím, že dokud tady bude Jürgen, čeká nás ještě spousta radosti," uvedl Dalglish.

Ten tým je mimořádný

Podle další liverpoolské legendy Graemea Sounesse se povedlo Kloppovi vytvořit úžasné mužstvo. "Nejde jen o tuhle sezonu. Ten tým je mimořádný. Pro žádného soupeře není sranda proti nim hrát. Dávají do toho všechno. Když skloubíte nasazení a kvalitu, jakou mají, je to zkrátka tým," řekl pětinásobný vítěz anglické ligy s Liverpoolem a jeho pozdější kouč.

Foto: Phil Noble, Reuters

V Liverpoolu se začíná slavit.

Někdejší liverpoolský obránce Jamie Carragher rád uznal, že se spletl, když v roce 2017 ve svém sloupku napsal, že Klopp nemá na to, aby s týmem získal titul.

"Přišel na Anfield a říkal, že chce pochybovače proměnit v ty, co věří. Já patřil k těm, kteří se vzdali naděje. Je pro mě největším potěšením připustit, že jsem se mýlil," napsal Carragher v listu The Telegraph.

"Teď bude tenhle tým chtít napodobit Manchester City a titul obhájit a také to, co dokázal Manchester United pod Sirem Alexem Fergusonem. Myslím, že jeden titul nebude Jürgenu Kloppovi a jeho týmu nabitému energií stačit," uvedl Carragher, který strávil na Anfieldu celou kariéru, ale titulu se nedočkal.

I bývalý útočník Ian Rush věří, že Kloppův tým může kralovat Premier League delší dobu. "Mají vynikající směs zkušenosti a mládí. V Liverpoolu nám vždycky říkali, že nejtěžší je obhajovat. Podle mě mají na příští tři roky nebo pět let velmi dobré vyhlídky," uvedl majitel pěti titulů.

Reklama

Související témata: