Hlavní obsah

Kotlářka jasně ovládla baseballové derby na hřišti Eagles

Praha

Loňští finalisté baseballové extraligy Eagles Praha utrpěli doma debakl od Kotlářky. Jediný čtvrteční zápas byl ukončen předčasně, protože Kotlářka vedla po sedmé směně již 10:0. Velký podíl na tom měl hostující nadhazovač Daniel Padyšák.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Kotlářka si upevnila vedení v tabulce.

Článek

Celkem šest směn držel Daniel Padyšák, reprezentační nadhazovač Kotlářky, pálkaře Eagles bez dobrého odpalu. Na metu se podívali pouze Antoň, Bužga a Bauer po metách zdarma a jednom trefení. Zato pálkaři Kotlářky se do startujícího Šimona Blažka i Ondřeje Hegra pustili bez respektu. Hned po první směně svítilo na ukazateli skóre 3:0 v jejich prospěch. Po 5. inningu už to bylo 8:0 i díky homerunu Jakuba Sládka.

„Všem nám to hezky sedlo," pochvaluje si Sládek, autor 59 extraligových homerunů. Rozdílový výsledek 10:0 zajistil třímetovým odpalem Martin Mužík, který proměnil v dobý odpal tři ze svých pěti startů na pálce. Ceněnou statistiku pokazil Padyšákovi zadák domácích Marek Chlup v dohrávce 7. směny.

„Chtěl jsem samozřejmě no-hitter odházet, což se nepovedlo, ale to je baseball. Plán byl přijet sem a vyhrát a nevyužít při tom moc nadhazovačů, a to se povedlo. Házelo se mi skvěle, zápas se vyvíjel dobře a soupeři jsme nedali šanci," líčí Padyšák.

Rozdílový výsledek udržel při své extraligové premiéře nadhazovač Vojtěch Vlach, který zahrál výborně také v poli, kdy zachytil nepříjemný odpal a rozehrál do dvojitého autu. „Byl jsem nervózní, ale pak se vše vyvíjelo tak, jak to znám a bylo to nakonec v pohodě. Podrželo mě pole, já jsem jen udělal svoji práci," je také on spokojený.

Kotlářka tak zůstává před víkendovými zápasy v čele extraligové tabulky s osmi výhrami a jednou porážkou. V sobotu a v neděli hraje s Hrochy Brno, kteří jsou aktuálně na sedmém místě. Eagles jsou čtvrtí a o víkendu je čeká Technika Brno, nyní na páté příčce. Do bojů o titul postupuje prvních šest týmů. Základní část končí 12. července.

Baseballová extraliga:
Eagles Praha - Kotlářka Praha 0:10
Tabulka:
1.Kotlářka Praha98188,9
2.Arrows Ostrava86275,0
3.Draci Brno107370,0
4.Eagles Praha96366,7
5.Technika Brno105550,0
Tempo Praha105550,0
7.Hroši Brno115645,5
8.Nuclears Třebíč92722,2
Olympia Blansko92722,2
10.SaBaT Praha91811,1

Reklama