Hlavní obsah

Šampioni si dohodli mistrovskou grilovačku den předem! Titul Liverpoolu slaví i mladý Čech

Vítej, titule, po třiceti letech! Liverpool momentálně nepatří Beatles, ale Kloppovým fotbalistům, kteří fanouškům po neskutečně dlouhé době přinesli další ligový triumf. Titul slaví také mladý český brankář Vítězslav Jaroš. Je členem týmu U23 a chodí s A-mužstvem pravidelně trénovat. Oslavám je přítomen od čtvrtečního začátku. “Každý na tenhle moment čekal. Titul není úplně takový, jako kdyby se vyhrálo bez tříměsíční pauzy, ale všichni si užívají,” popisuje gólman v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy titulu v Liverpoolu.Video: sntv

 
Článek

Slavit se bude ještě dlouho. Těžko popsat, co se v Liverpoolu po zisku titulu děje...

"Fanoušci vyšli do ulic, dalo se předpokládat, že když uděláme titul, nikdo z nich moc nebude brát ohledy, že by se měly držet dvoumetrové odstupy. My hráči ale do města nechodíme, ani nemůžeme, dvakrát týdně máme testy na koronavirus, jezdíme jen na tréninky a domů. I na tréninku udržujeme všechny předpisy, rozestupy. Ve čtvrtek jsme se jako tým poprvé sešli takhle pohromadě. Všichni ale měli negativní testy, takže jsme věděli, že je to bezpečné," popisuje Vítězslav Jaroš euforii kolem sebe.

Foto: Phil Noble, Reuters

V Liverpoolu se začíná slavit.

Spolu s hráči áčka sledoval zápas Chelsea s Manchesterem City v hotelu. Jako by borci Liverpoolu pevně věřili, že budou slavit už po tomto utkání. "Dohodli jsme se den předem. Řeklo se, že bude grilovačka, že se u ní budeme dívat na fotbal. A doufali jsme, že Chelsea vyhraje, nebo ubojuje aspoň bod. Nakonec Chelsea vyhrála a bylo to skvělé," usmívá se. Snadno si vybaví nejsilnější moment oslav.

"Finální píšťalka, když se rozhodlo, že se získal titul po třiceti letech! Bylo napětí, všichni tam čekali, jako kdyby se měl slavit Nový rok. Počítaly se vteřiny do konce zápasu, pak to vypuklo a trochu se to zvrtlo. (usmívá se) Nejhezčí byla finální píšťalka, najednou všichni začali slavit, lítala šampáňa, všichni začali poskakovat, každý byl úplně dojatý. Všichni celou sezonu makali, aby se dostali až sem. Nádherný zážitek."

Oslavy řídí kapitán Henderson

Mužstvo má jasně daného hlavního šéfa oslav.

"Je jím kapitán. Jordan Henderson, on je takový lídr. Vždycky se všeho ujme. Platilo to tak i včera," poukazuje Jaroš.

Foto: Phil Noble, Reuters

Oslavy mistrovského titulu v Liverpoolu.

Zblízka také sleduje, jak titul prožívá trenér Klopp.

"Je vidět, jak moc pro něj znamená. Přišel s cílem, že chce vyhrát ligu a všechny možné trofeje, teď už to, dá se říct, dokázal. Všechny obešel, se všemi si podal ruku, všem pogratuloval. Každému řekl něco málo. Větší proslov bude mít asi až zítra na tréninku," tuší český mladík.

Jaroš samozřejmě zažívá fotbalovou pohádku.

"Když se podívám, že jsem byl dlouho zraněný, pak do toho přišel koronavir, a teď tady s Liverpoolem slavím titul, s nejlepším klubem na světě, tak je to neskutečné. Neberu to tak, že bych měl nějaké velké zásluhy, ale byl jsem součástí týmu, pomáhal jsem kluky připravovat na tréninku. Je skvělé, že můžu být u toho. Moc to pro mě znamená, i když jsem nebyl v lize na hřišti."

Teď, když je titul jistý, by se třeba na trávník mohl dostat...

"Bylo by to určitě skvělé, ale nevím. Jestli bude chtít trenér vyhrát všechny zápasy a bude stavět nejsilnější tým, nebo dá šanci pár mladším klukům... Sezona je jiná, byla dlouhá pauza, možná bude chtít, aby co nejvíc hrály opory a všichni kluci měli co největší vytížení před novou sezonou. Kdybych se ale dostal na hřiště, tak by to samozřejmě bylo skvělé," přece jen trochu doufá Jaroš.

Reklama

Související témata: