Hlavní obsah

Legendární Beckham vstupuje do světa esportu, investice do nového týmu činí téměř miliardu

Londýn/Praha

Svět esportu má nového velkého hráče. Bývalý fotbalista, známý byznysmen a majitel Interu Miami David Beckham se rozhodl rozšířit portfolio svého podnikání o esportový tým. Legendární záložník se stal spolumajitelem britské organizace Guild Esports, která se chce v počátku zaměřit na hry Rocket League, FIFA a Fortnite.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Bývalý fotbalista David Beckham je majitelem fotbalového celku Inter Miami, nově investuje i do esportového týmu Guild Esports.

Článek

Celková investice do nového projektu má dosáhnout výše 25 milionů liber (přibližně 733 milionů korun). Do společnosti Beckham vstupuje jako minoritní vlastník, většinovým bude společnost Blue Star Capital.

„S potěšením vám oznamujeme, že společně s Davidem Beckhamem globálně spouštíme Guild Esports. Náš tým je neuvěřitelně silný a věříme, že společnost čeká vzrušující budoucnost," uvedl v prohlášení výkonný ředitel organizace Tony Fabrizi.

Podle specializovaného serveru Thegamer není překvapením, že do esportu vstupuje tak veliká osobnost, jako je David Backham a připomíná, že zatímco v roce 2018 činily celkové odměny v turnajích 155 milionů amerických dolarů (asi 3,7 miliardy korun), v roce 2022 podle odhadů dosáhnou takzvané prizepooly globálně celkové úrovně 1,8 miliardy dolarů (téměř 43 miliard korun).

Reklama

Související témata: