Hlavní obsah

Prostějovská senzace! České tenisové superstar zažily nevídaný šok

Praha

Byl to zápas, na který se jen tak nezapomene. A česká deblová esa Barbora Krejčíková a Barbora Strýcová už teprve ne. To, co se jim přihodilo v rozhodujícím zápase Tipsport Elite Trophy proti dvojici Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, totiž asi ani jedna z bývalých světových deblových jedniček nezažila. Prohrát sadu ze stavu 5:0 a 40:15 při svém podání, to totiž tenisová historie zase tak často nepamatuje...

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Barbora Strýcová nemohla být se svým výkonem spokojená

Článek
Fotogalerie

Parádní divácký zážitek s neuvěřitelným koncem nabídl druhý díl série Tipsport Elite Trophy mezi Růžovým týmem Petry Kvitové a Černým Karolíny Plíškové.

Černý soubor vedl po úvodních šesti zápasech už 5:1 na utkání a zdálo se, že si bez problémů dojde po pražském triumfu k druhému vítězství. Pak však začala velká stíhací jízda parťaček Petry Kvitové. Linda Fruhvirtová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Barbora Krejčíková se postupně postaraly o to, že před závěrečnou čtyřhrou vedl Růžový tým 6:5.

A dobrým zprávám pro Kvitovou a spol nebyl konec. Do závěrečného deblu, který byl hodnocen dvěma body, totiž nastoupily bývalé světové deblové jedničky a grandslamové šampionky Barbory Krejčíková a Strýcová. Proti nim stály deblovými boji příliš nezasažené Karolína Muchová a Markéta Vondroušová.

Na veškeré papírové předpoklady však outsiderky kašlaly. První set vyhrály za 38 minut 6:4 a zatopit svým soupeřkám hodlaly i ve druhé sadě.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Karolína Muchová v utkání proti Barboře Strýcové

Kolaps favoritek

Tam se však vše vrátilo „do normálu". Členky elitní světové deblové desítky své nezkušené parťačky drtily, po chvíli vedly 5:0 a 40:15 při svém podání a prostějovské publikum se těšilo na dramatický supertiebreak o vše.

Poněkud ohrané přísloví o tom, že zápas či set končí proměněním mečbolem či setbolem, však dostalo naprosto konkrétní obrysy. Strýcová s Krejčíkovou stejně rychle přišly o následujících šest her a vypětím všech sil zachránily aspoň tiebreak.

Tam však šokované favoritky už trapas neodvrátily, zkrácenou hru prohrály 5:7 a triumf tak mohl slavit Černý tým Karolíny Plíškové.

Tipsport Elite Trophy pokračuje na Štvanici, kde by se mělo hrát dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července nejspíš na tvrdém povrchu.

Reklama