Hlavní obsah

Třetí díl duelu týmů Plíškové a Kvitové bude na tvrdém povrchu

Praha

O týden později, než bylo původně plánováno, a na tvrdém povrchu místo antuky se odehraje třetí díl charitativní tenisové soutěže Tipsport Elite Trophy mezi týmy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové. Na centrkurtu pražské Štvanice se bude hrát 18. až 20. července. Otazník visí na čtvrtou částí série.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Petra Kvitová v utkání proti Markétě Vondroušové.

Článek

"V důsledku plánovaných turnajů WTA ve světě jsme se rozhodli pro změnu termínu a povrchu na třetí sérii turnaje," uvedli organizátoři v tiskové zprávě.

Mezinárodní sezona, která stojí od března kvůli koronaviru, se má restartovat v srpnu. Ženská WTA Tour by měla začít 3. srpna v Palermu.

Třetí část souboje Černého týmu Plíškové a Růžového výběru Kvitové se měla hrát 11. až 13. července na antuce. Nově tedy bude 18. až 20. července a na tvrdém povrchu centrkurtu u Negrelliho viaduktu. Tenis s fanoušky se na slavný dvorec vrátí po devíti letech. Naposledy zde slavili titul v challengeru Lukáš Rosol a v turnaji ITF Lucie Hradecká v roce 2011. Předtím se zde hrál turnaj okruhu WTA.

Termín čtvrté série není jasný

Čtvrtý díl Elite Trophy byl na Štvanici plánován na 25. až 27. července. "Čtvrtá série je prozatím v jednání a termín zatím stanoven není," uvedli pořadatelé.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Barbora Strýcová v utkání proti Tereze Martincové.

Tým Karolíny Plíškové vyhrál první dvě části soutěže na antuce. V Praze zvítězil 7:4, v Prostějově těsně 7:6 a vede 2:0.

Každý fiftýn je oceněn 50 korunami od organizátora a stejnou částku přidá Nadace Tipsport. Zatím bylo odehráno 2934 výměn, což znamená 293 400 korun. Vítězný tým výslednou částku věnuje na charitativní využití podle vlastního uvážení.

Reklama

Související témata: