Hlavní obsah

MMA bitvy se vrací do garáže. Chceme přijít s absolutně odlišnou prezentací, prozradil promotér

Praha

Zákulisní informace se potvrdily. Organizace IAF vyjede za dva týdny s novým projektem, který má být zaměřený na amatérské zápasníky MMA. Nečekejte ale žádnou klec, jeden galavečer a honosnou halu. Bitvy proběhnou na žíněnce, která bude ohraničena, půjde o čtrnáct pravidelných pátků a pyramidy se uskuteční v garáži obchodního centra v Praze. Do novinky s názvem IAF Streefighter se mohou přihlásit zájemci ve třech váhových kategoriích.

Foto: IAF

IAF Streetfighter, nový projekt, který představila organizace IAF pro amatérské bojovníky MMA.

Článek
Fotogalerie

„Chceme odprezentovat amatérské MMA tak, aby to konečně zajímalo i širší veřejnost. Amatérské MMA turnaje se totiž doteď v televizi ani nevysílaly, což je škoda, přestože většina amatérů, kteří jsou v republice nejlepší, jsou lepší fighteři než půlka profíků a reprezentují naši zemi i po celém světě. Chceme přijít s absolutně odlišnou prezentací těchto zápasů, která zaujme více lidí než jen MMA scénu," vysvětluje tento nápad Petr Ondruš, jeden ze zakladatelů organizace IAF.

Bude se zápasit podle pravidel MMA na žíněnce, kolem zápasníků budou oploty. Celá akce startuje 17. července, zájemci se mohou stále hlásit. Organizátoři vyberou tři pyramidy ve vahách do 70 kilogramů, do 85 kilogramů a nad 85 kilogramů. V každé váze bude 32 lidí.

Foto: IAF

IAF Streetfighter, nový projekt, který představila organizace IAF pro amatérské bojovníky MMA.

„Každý dostane nějaké ceny. Vítězové vyhrají zaplacený čtrnáctidenní kemp v American Top Teamu v Záhřebu a možnost zápasit na velkém turnaji IAF," přidává informace Ondruš.

IAF Streetfighter bude bez diváků, uskuteční se každý pátek v garážích OC Šestka a půjde o čtrnáct týdnů po sobě, zápasy bude vysílat O2 TV Sport.

„Každý, kdo se pere na ulici, v garážích nebo má boj prostě v sobě, se tak může za naší pomoci dostat dál, výš a zviditelnit se tak na bázi MMA zápasů, které jsou teď extrémně populární," věří konceptu a současné popularitě MMA Ondruš.

Organizace IAF zatím uspořádala dvě akce v O2 Universum, druhého večera se zúčastnili také ti nejlepší z reality show I am fighter. „Velký galavečer plánujeme až na rok 2021, a to z důvodu současné koronavirové situace. Menší turnaj pro 500 diváků je v plánu na podzim v Praze," dodal Ondruš.

Reklama

Související témata: