Hlavní obsah

Už o tebe nemáme zájem. Vettel promluvil o tom, jak s ním Ferrari jednalo ohledně pokračování

Spielberg/Praha

Debaty o prodloužení smlouvy? Bouřlivé diskuze o platu? Kdepak! Jednání Ferrari se Sebastianem Vettelem o tom, zda bude u týmu pokračovat i po této sezoně, takhle neprobíhala. Šéf stáje Mattia Binotto jen zvedl telefon a čtyřnásobnému světovému šampionovi řekl, že už s ním nepočítají.

Foto: Sport.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Když Ferrari přišlo s tím, že Sebastian Vettel po letošní sezoně odchází, mnoho odborníků a fanoušků spekulovalo o tom, že za neprodloužením smlouvy stojí finance. Jenže, jak to tak vypadá, žádná jednání ani neprobíhala. Jezdec italské stáje dlouho mlčel, nyní ale promluvil o rozchodu a všechny překvapil.

O všem rozhodl pouhý telefonát. „Bylo pro mě překvapením, když mi Mattia Binottto zavolal a řekl, že tým nemá úmysl se mnou pokračovat,“ uvedl Vettel na webu planetf1.com. „Nezačali jsme ani diskutovat, nedostal jsem žádnou nabídku, takže jsme se ani na ničem nezasekli,“ líčil dál.

O tom, co bude po sezoně dělat, už přemýšlí, ale nechce dělat rychlá rozhodnutí. „Momentálně s nikým nejednám. Chci se ujistit, že udělám správné rozhodnutí. Myslím, že mám velmi konkurenceschopný charakter, dosáhl jsem toho hodně a jsem motivovaný toho dosáhnout ještě víc,“ vyprávěl čtyřnásobný světový šampion.

Když se naskytne správná příležitost, Vettel je rozhodnutý jednat. „Cítím, že toho mohu ještě hodně nabídnout. Když budou věci do sebe zapadat, tak budu chtít pokračovat. Pokud by k tomu ale nedošlo, tak bych uvažoval o přesunutí jinam. Nikam nespěchám, za nějakou dobu budu mít jasněji,“ dodal německý jezdec, který se stejně jako ostatní už připravuje na úvodní závod světového šampionátu, který se uskuteční o tomto víkendu v Rakousku.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint