Hlavní obsah

Citizens drželi při nástupu liverpoolských šampionů čestnou stráž, jen Portugalec Silva jim netleskal

Tleskali všichni. Raheem Sterling stejně jako trenér Pep Guardiola. Belgický legionář ve službách Citizens Kevine De Bruyne, stejně jako Brazilec Gabriel Jesus. Fotbalisté Manchesteru City splnili slib, který před čtvrtečním zápasem s Liverpoolem dali. Vytvoří čestnou stráž a novým šampionům při nástupu na hřiště zatleskají. Skutečně to udělali, i když dvě ruce netleskaly. Bernardo Silva se totiž ke spoluhráčům nepřidal, dokonce projevil o dění kolem sebe okázalý nezájem a raději popíjel vodu.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Slavní manažeři Jürgen Klopp a Pep Guardiola se zdraví před utkáním fotbalové Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City.

Článek

Pochopitelně to není povinnost, samozřejmě že protokol Premier League nic podobného nepřikazuje, ale fotbalisté Citizens kralující na Ostrovech ve dvou předchozích sezonách se rozhodli, že novému šampionovi z Anfieldu projeví úctu.

Proto než kapitán Liverpoolu Jordan Henderson přivedl svůj tým na trávník Etihad Stadium, nastoupili na hřiště nejdřív domácí hráči a vytvořili čestnou uličku, kterou jejich soupeři poté procházeli.

Za potlesku všech fotbalistů Citizens s výjimkou Silvy. Phil Foden se dokonce uklonil.

Foto: Dave Thompson, Reuters

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp se zdraví s Kevinem De Bruynem z Manchesteru City.

„Slíbili jsme přece hned minulý týden, že čestnou stráž našemu soupeři vytvoříme," připomínal kouč Pep Guardiola slova, která vyřkl hned poté, co bylo minulý týden rozhodnuto o tom, že Liverpool získal po třech desetiletích mistrovský titul.

„Nejsem si jistý, že bych v Německu něco podobného zažil. Ale je pravda, že už je to dávno, co jsem tam získal tituly," byl příjemně překvapený německý trenér Liverpoolu Jürgen Klopp, který se stal s Dortmundem vítězem bundesligy v letech 2011 a 2012.

„Nepotřeboval bych to, protože chceme hrát fotbal a ne slavit, ale je to příjemné. Anglická tradice a pěkné gesto," oceňoval přivítání, jež se jemu i jeho týmu na Etihad Stadium dostalo.

Foto: Peter Powell, Reuters

Slavní manažeři Jürgen Klopp a Pep Guardiola se zdraví před utkáním fotbalové Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City.

„Guardiola je výjimečný muž, kterého si hodně vážím. Je to konkurent, který chce vyhrávat, ale umí přijmout, když prohraje," kvitoval, že právě španělský kouč na lavičce City inicioval sportovní gesto.

„Já se ale musel naučit prohrávat častěji než on," připomínal po krátkém setkání s Guardiolou před úvodním hvizdem. Samozřejmě přitom netušil, že po devadesáti minutách bude muset přijmout další prohru.

Foto: Peter Powell, Reuters

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola (vpravo) se zdraví s hráčem Liverpoolu Virgilem van Dijkem.

Po slavnostním přivítání totiž odjeli noví šampioni Premier League z Etihad Stadium se čtyřgólovým výpraskem. Tomuto výsledku už portugalský legionář Bernardo Silva, který přišel na trávník na posledních jedenáct minut místo hrdiny večera Sterlinga, samozřejmě tleskal.

Reklama