Hlavní obsah

Tenisová bitva Česka se Slovenskem: Vyhráli Veselý i Vondroušová, neuspěli Rosol a Martincová

Aktualizováno

Český tenista Jiří Veselý se v sobotním souboji s Lukášem Kleinem na Spartě pořádně zapotil, ale nakonec zvítězil 2:1 na sety. Zápas Lukáše Rosola s Norbertem Gombosem dopadl lépe pro slovenského hráče, který si připsal triumf v poměru 2:0 na sety. Markéta Vondroušová zdolala Annu Karolínu Schmiedlovou 6:1 a 6:2. Tereza Martincová podlehla Viktórii Kužmové 6:7, 6:4, 3:6 a stav duelu fedcupových týmů v česko-slovenském Poháru přátelství v Bratislavě je 1:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil (vpravo) udílí pokyny Lukáši Rosolovi v zápase proti Norbertovi Gombosovi ze Slovenska.

Článek

V rámci projektu tenisových svazů obou zemí Spolu pro budoucnost se dnes a v neděli utkají tenisté v Praze, Říčanech a Bratislavě. Majitelem metr vysokého poháru se stane země s více výhrami, za stavu 5:5 by rozhodl větší počet vyhraných jednotlivých zápasů.

Pětašedesátý hráč světa Veselý se na úvod utkal s Lukášem Kleinem a vyválčil první bod pro Českou republiku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jiří Veselý pro Česko získal první bod ve federálním derby

Lukáš Rosol se na antuce pražské Sparty střetl s Norbertem Gombosem. V zápase se mu ale vůbec nedařilo a svému slovenskému soupeři podlehl po hodině hry 0:2 (3:6, 2:6)

Tenistky se utkají v Bratislavě. Jako první šla do boje loňská finalistka Roland Garros a světová osmnáctka Markéta Vondroušová. Slovenské soupeřce Anně Karolíně Schmiedlové nedala nejmenší šanci a vyhrála po setech 6:1 a 6:2.

Druhá dvouhra pro české barvy tak dobře neskončila. Tereza Martincová podlehla Viktórii Kužmové 6:7, 6:4, 3:6. Největší českou hvězdu Petru Kvitovou na kurt nepustilo zraněné předloktí.

Daviscupové týmy (antuka):
Česko - Slovensko 1:1
Veselý - Klein 7:5, 3:6, 7:5
Rosol - Gombos 3:6, 2:6
Fedcupové týmy (tvrdý povrch):
Slovensko - Česko 1:1
Schmiedlová - Vondroušová 1:6, 2:6
Kužmová - Martincová 7:6, 4:6, 6:3
Tenisté do 23 let:
Slovensko - Česko 1:1
Molčan - Lehečka 6:4, 1:6, 6:4
Liška - Macháč 4:6, 2:6
Tenistky do 23 let:
Česko - Slovensko 1:1
L. Fruhvirtová - Čisovská 6:4, 7:6 (7:2)
Viďmanová - Morvayová 5:7, 6:7 (1:7)

Reklama