Hlavní obsah

Baroš se loučí! Baník navždy vyřadí dres s číslem 27. Vítej v důchodu, vzkázal Šmicer

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Poslední zápas profesionální kariéry v neděli proti Plzni odehrál ve čtvrtém kole skupiny o titul útočník Milan Baroš. S 41 góly druhý nejlepší reprezentační střelec a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem po dvaadvaceti letech uzavírá v neděli 5. července 2020 bohatou fotbalovou kariéru. Na hřiště se dostal v 73. minutě.

Fotbalista Milan Baroš se loučí s kariérou.Video: FCB

 
Článek

Baroš se sice proti Viktorii nedostal do základní sestavy Luboše Kozla, přesto do středového kruhu těsně před výkopem přišel. Přizval jej tam majitel Baníku Václav Brabec a na velkoplošné obrazovce bok po boku sledovali video, ve kterém bývalí kluboví a reprezentační spoluhráči Barošovi poděkovali za možnost s ním hrát.

Mezi osobnostmi, které zprostředkovaně promluvili byli například Karel Poborský, Petr Čech, Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický, Patrik Berger, Vladimír Šmicer, nebo spoluhráči z Liverpoolu Fin Sami Hyypiä nebo třeba polský gólman Reds Jerzy Dudek. „Bary, vítej ve fotbalovém důchodu a věř, že je to velmi příjemné, říkal z videa s půllitrem piva například Vladimír Šmicer.

Baroš který neskrýval dojetí, sklidil obrovský potlesk od fanoušků, kteří vyprodali maximální povolenou kapacitu stadionu, tak od spoluhráčů i fotbalistů Plzně. „Milan Baroš je nejvýznamnější osobnost klubu. Jsem velmi rád, že jsem s ním mohl spolupracovat a věřím, že jeho loučení s fotbalem není loučením i s Baníkem. Že se do klubu vrátí, byť v jiné roli než jako hráč," uvedl majitel Baníku Václav Brabec, který Barošovi předal dres s číslem 27 do doživotního držení. „Dres, ve kterém Milan za Baník hrát, už nikdy nikdo v klubu oblékat nebude," uvedl Brabec.

Reklama

Související témata: