Hlavní obsah

Cože? O čem to mluvíš? Tenisové hvězdy se pustily do ostré hádky

Praha

Humbuk a vypjaté emoce po nešťastné turnajové sérii Adria Tour, pořádané světovou jedničkou Novakem Djokovičem, stále nevyhasínají. Nově přiložili pod kotel ve slovní přestřelce na dálku Dominic Thiem a Nick Kyrgios.

Foto: Sport.cz

Rakouský tenista Dominic Thiem se pustil do Nicka Kyrgiose.

Článek

Thiem byl jedním z účastníků kontroverzní exhibice, z níž si odneslo hned několik hráčů nákazu koronavirem.

Kyrgios, jindy zlobivý hoch, který si libuje v porušování psaných i nepsaných pravidel v tenisu, se ale směrem k balkánskému tenisového dobrodružství svých kolegů staví v promluvách na sociálních sítích do pozice zásadového hocha, který ostatní poučuje a udílí morální lekce.

Nezapomněl peskovat třeba jednoho z účastníků, Němce Alexandera Zvereva, který po návratu z Balkánu místo opatrné izolace pařil v nočním klubu v Monte Carlu.

Němce se následně v rozhovoru pro rakouská média zastal Thiem s tím, že Zverev prostě udělal „chybu".

„Nerozumím tomu, proč tolik lidí cítí potřebu se do toho míchat. Kyrgios sám udělal spoustu chyb. Udělal by lépe, kdyby se sám očistil, než aby kritizoval ostatní," uvedl Thiem.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „O čem to mluvíš? Myslíš chyby jako rozlámané rakety, pár hrubých slov nebo vypuštěných zápasů, co dělá každý?" čertil se Kyrgios přes Twitter.

Pak si přisadil, že Thiem, Djokovič a Zverev se chovali, jako by pandemie byla nějaký „vtip", když pařili na party „jako brambory".

„Lidé ztrácejí své životy, přicházejí o své blízké a přátele a Thiem se ozve s tím, že se stala ´chyba´. Přitom tihle chlápci jsou špička našeho sportu," dodal Kyrgios.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík