Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 4:0Plzeň se rozloučila se sezonou i svým kapitánem Hubníkem vysokou výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Čermák 1 : 0
34. Kovařík 2 : 0
56. Čermák 3 : 0
61. Mihálik 4 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Vysokou výhrou nad Libercem 4:0 se rozloučili fotbalisté Plzně s ligovou nadstavbou a také se svým dlouholetým kapitánem Romanem Hubníkem, který už má podepsanou novou dvouletou smlouvu v Olomouci. Pro šestatřicetiletého stopera to bylo příjemné loučení, neboť Severočeši nastoupili v improvizované sestavě plné talentů sbírajících první ligové zkušenosti, pro které byla čtyřgólová porážka ještě milosrdná.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Aleš Čermák (druhý zleva) z Plzně se raduje z prvního gólu s Milanem Havlem (druhý zprava), který mu nahrál.

Článek

Liberecký kouč totiž neměl na vybranou... Nedělní duel o pohárovou Evropu představoval pro Hoftychův Liberec hrozbu a pro pětici hráčů v karetním ohrožení ještě větší. Proto se Hromada, Karafiát, Mara, Mikula a Pešek neobjevili ani mezi náhradníky a místo nich dostali příležitost mladíci s minimem ligových zkušeností.

Beran s deseti starty, Michal s pěti, Černický a Dvořák se dvěma... A k tomu střídající náhradníci Šulc, Kazda a Králíček, kteří dohromady okusili nejvyšší soutěž čtyřikrát.

Samozřejmě že podle toho utkání vypadalo. Zvlášť, když už po čtyřech minutách přišla z Jablonce zpráva, že liberecký konkurent v boji o čtvrtou příčku už nad Ostravou vede, takže vidina dodatečného nedělního utkání s Mladou Boleslaví se měnila pro Slovan v realitu.

Navíc už po dvanácti minutách dostal Čermák domácí Viktorii do vedení a od té chvíle se hrálo už  jen na jednu bránu. Druhá Čermákova trefa po sedmi minutách sice pro ofsajd neplatila, na režii zápasu se ovšem nic nezměnilo.

Domácí se fotbalem bavili, zatímco Severočeši jejich akcím jen přihlíželi. Střele Kovaříka z trestného kopu, kterou vedení Viktorie jistil, také.

A když hned v úvodu druhé půle přidal Čermák z penalty třetí gól, bylo už všechno nachystáno na loučení s dlouholetým plzeňským kapitánem Romanem Hubníkem. Ten také v 57. minutě vyběhl za skandování a potlesku fanoušků k poslednímu zápasu v dresu Viktorie, aby si patřičně užil třiatřiceti minut a samozřejmě i výhry nad Libercem.

Diváci se sice dožadovali šesti gólů, jako při rekordním plzeňském vítězství v březnu před šesti lety, nakonec ale zůstalo jen u čtyř. Zato závěrečný aplaus pro Hubníka nebral konce...

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 4:0 (2:0)
Branky: 12. a 56. z penalty Čermák, 34. Kovařík, 61. Mihálik. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka - Julínek (video). Diváci: 2925.
Plzeň: Hruška - Havel (81. Řezník), Pernica (57. Hubník), Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák - Mihálik (81. Alvir), Chorý (81. Beaguel), Kovařík (66. Hořava). Trenér: Guľa.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Dvořák, Fukala - Beran (81. Kazda), Černický, Michal, Zeman - Rondič (60. Šulc), Mashike Sukisa (71. Králíček). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články