Hlavní obsah

Trpišovský má několik vysněných posil, jednu si znovu vybral i ze Sparty!

Praha
Aktualizováno

Na vítězství nad rivalem sice nedosáhli, sešívané však během středečního večera nic nerozhodí. Hned po posledním hvizdu sezony se na trávník začalo sunout podium ve tvaru slávistické hvězdy, na němž byli staronoví šampioni ligy korunováni. „Trocha důrazu a také štěstí v koncovce nás tentokrát připravily o výhru,“ poukazuje trenér Jindřich Trpišovský na břevna a tyč, jež fotbalisté Slavie v duelu se Spartou trefili. Novými poislami Slavie by měl být trojlístek Karafiát, Kuchta a Graiciar.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský (vlevo) se objímá po zápase s předsedou představenstva klubu Jaroslavem Tvrdíkem.

Článek
Fotogalerie

Také Letenští měli ke konci prvního poločasu několik šancí. Většinu derby se však bránili, remíza na rozloučenou je pro ně dobrá.

„Bod bereme, jsem rád, že jsme na Slavii neprohráli," netají trenér Václav Kotal.

„Spíš válka než fotbal, derby moc krásy nepobralo. Slavia byla většinu utkání lepší, trefila břevna i tyč. My jsme své šance nevyřešili, musíme být spokojení," dodává kouč.

Sešívaní se dali dohromady

Bod berou i červenobílí, i když měli šancí mnohem víc. „Celkově byl náš výkon velmi dobrý," cení si trenér Jindřich Trpišovský.

Po restartu sezony už jeho tým rázně dokráčel k mistrovské obhajobě. „Čas nám prospívá, tým se dává dohromady, hráči nám rostou," libuje si kouč a už myslí na příští sezonu.

„Vysněné posily samozřejmě mám, a je jich víc. Také je důležité, aby nám nikdo důležitý neodešel," vzkazuje Trpišovský vedení.

Na začátku přípravy by se měly hlásit v Edenu tři nové tváře. Obránce Karafiát a útočník Kuchta z Liberce. A také ofenzivní hráč Graiciar, který tuto sezonu z Fiorentiny hostoval - ve Spartě...!

„Obecně platí, že potvrzovat se mají jen podepsané přestupy, ale ano, jsou to hráči, s kterými jsme v pokročilém stadiu a máme zájem o jejich příchod," potvrdil pro O2 TV Sport šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

„Spíš doufáme, že některé nové tváře přivítáme. Přejeme si, aby nás někteří hráči doplnili a některé ze zmíněných jmen můžu potvrdit, že se o něj zajímáme, ale neřeknu které. Ale čekáme i na to, jak se hráči vrátí z hostování, jaký bude jejich stav," reaguje Trpišovský.

Každý potřebuje dovolenou

Sparta ziskem domácího poháru a třetím místem zachránila sezonu v jejím závěru, kdy už mužstvo jelo z posledních sil.

„Cíle jsme nakonec splnili. Všichni toho mají dost, konec sezony nám pomůže. Každý potřebuje dovolenou," líčí Kotal.

Také on loudí na vedení posily. „Chceme mít zdvojené posty, vzhledem k programu, který nás v příštím ročníku čeká. Zatím neznáme ani termíny, ani soupeře," připomíná trenér Sparty.

Reklama