Hlavní obsah

Čínští majitelé jsou nadšení, zvěstuje Tvrdík, aneb Jak se v Edenu předával pohár

Praha

Obhajobu titulu měli jistou již tři kola před koncem ročníku. Předávání mistrovské trofeje se však nikdy neomrzí, fotbalisté pražské Slavie byli po derby se Spartou znovu v euforii. A nejvyšší vedení s nimi. „Čínští majitelé byli samozřejmě na stadionu. Jsou spokojení, kdo by nebyl,“ libuje si šéf klubu Jaroslav Tvrdík. V přiloženém videu se podívejte, jak předávání trofeje proběhlo.

Mistrovská korunovace fotbalistů SlavieVideo: SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Červenobílí na pódiu ve tvaru červené pěticípé slávistické hvězdy převzali pohár pro šampiona, který jim předal výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace (LFA) Tomáš Bárta.

Na rozdíl od finále domácího poháru mezi Libercem a vítěznou Spartou si medaile hráči tentokrát nemuseli kvůli opatřením proti koronaviru brát sami a předali jim je zástupci LFA.

Po oficiální části vyrazili hráči otevřeným autobusem na triumfální jízdu Prahou.

Sešívaní získali v éře čínských vlastníků tři tituly, dva domácí poháry, postoupili do Ligy mistrů.

Šéf klubu se tak může dmout pýchou...

„Přicházel jsem v roce 2016 do pozice předsedy představenstva. Ambice byla vybudovat silný tým, který bude každý rok hrát o titul, bude působit v Lize mistrů. Spousta lidí se nám tehdy smála. Nyní k nám mohou lidé mít různé emoce, ale už se nám určitě nesmějí," poukázal Jaroslav Tvrdík v rozhovoru pro O2 TV Sport.

A teď pověstná Nezmarova tabule

„Úspěchy jsou nejenom díky mně, ale i podpoře akcionáře, díky sestavenému týmu. Všechny nás to baví. Svou práci v týmu všichni dělají dobře a potom přichází logicky výsledek."

Tvrdík nedávno vyvracel spekulace, že v souvislosti s pandemií čínské zdroje vysychají. Slavia se každopádně rozhlíží po posilách a jedná s Janem Kuchtou, Ondřejem Karafiátem a Martinem Graiciarem.

„Nemusíme nutně posilovat za obrovské rozpočty. Máme v plánu udělat určité přestupy, které budou nízkorozpočtové. Přesto vytipování hráči podle mého splní roli, kterou od nich realizační tým a trenér Jindřich Trpišovský očekávají. Ještě je ale brzy. Přestupní období je až do začátku října," avizuje šéf.

„Máme pověstnou Nezmarovu tabuli. Na ní máme napsaný soupis hráčů, o které usilujeme. Od této chvíle s nimi budeme intenzivně jednat a myslím si, že první z nich už se objeví za čtrnáct dní na soustředění," těší se Tvrdík.

Reklama