Hlavní obsah

Osmifinále Ligy mistrů i Evropské ligy mohou hrát kluby doma

Osmifinálové odvety fotbalové Ligy mistrů i Evropské ligy mohou domácí kluby odehrát na svých stadionech. Informovala o tom dnes UEFA. Zápasy se podle očekávání budou hrát bez diváků na tribunách, aby se omezilo riziko šíření koronaviru. Prázdné tribuny zůstanou i při finálovém turnaji pro osmičku nejlepších v Lize mistrů v Lisabonu, stejně jako při vyvrcholení Evropské ligy v Německu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Liga mistrů, kterou přerušila pandemie covidu-19 v březnu, se znovu rozběhne 7. a 8. srpna zbylými čtyřmi osmifinálovými odvetami a od čtvrtfinále se dohraje turnajově na jeden zápas místo klasických dvou. Lisabon bude dějištěm "Final Eight" od 12. do 23. srpna.

Účast ve čtvrtfinále si už v březnu zajistily Paris St. Germain, Bergamo, Atlético Madrid a Lipsko. Z osmifinále zbývá odehrát odvety Manchester City - Real Madrid, Juventus Turín - Lyon, Bayern Mnichov - Chelsea a Barcelona - Neapol.

Evropská liga má před sebou více utkání. Dvě dvojice Inter Milán - Getafe a Sevilla - AS Řím ještě osmifinále nerozehrály a o postupujícím rozhodne jeden zápas hraný v Německu, zbývající kluby čekají 5. a 6. srpna odvetné duely. Od čtvrtfinále se pak soutěž dohraje také na neutrální půdě, a to ve čtyřech německých městech Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu.

O složení čtvrtfinálových a semifinálových dvojic v LM i EL rozhodne páteční los v Nyonu.

Reklama

Související témata: