Hlavní obsah

Volejbalista Finger se v prvním finále o řecký titul zranil

Michal Finger jako jediný z českých volejbalistů dohrává sezonu přerušenou koronavirem, ale první finále řecké ligy pro něj skončilo zraněním. Šestadvacetiletý reprezentační univerzál si podvrtl kotník. Olympiakos Pireus zápas s Panathinaikosem prohrál 0:3, série pokračuje v neděli.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Podvrtnul jsem si kotník. Nic vážného. Jen jsem blbě dopadl z bloku na začátku druhého setu. Věřím, že do druhého zápasu budu připraven," uvedl Finger pro ČTK. Než musel odstoupit, nasbíral čtyři body. V semifinálové sérii s Foinikas Syros přitom patřil k nejvíce bodujícím hráčům.

Finger v řecké lize působí první a zároveň poslední sezonu, neboť od příští bude oblékat dres katarského týmu Al-Arábí Dauhá. Před angažmá v Řecku byl po odchodu z pražského ČZU tři sezony v Friedrichshafenu, s nímž získal v roce 2015 titul, pak v Monze a v Ankaře.

Obhájce titulu Olympiakos dnes první finále prohrál po setech 19:25, 22:25 a 19:25. "Panathinaikos tlačil hodně servisem a měl skvělý blok. My měli naopak celý zápas problém se ztrátou. Vyhráli zaslouženě. Musíme přidat více emocí a hrát odvážně, ale zároveň chytře při bodovkách," uvedl Finger před pokračováním série o řecký titul.

V Aténách se bude hrát v neděli, případný třetí rozhodující zápas bude Olympiakos hostit ve středu.

Reklama

Související témata: