Hlavní obsah

Po Praze přibyl tenistkám i turnaj v Lexingtonu

St. Petersburg

Po novém turnaji v Praze přibyl tenistkám v kalendáři WTA Tour i podnik v Lexingtonu v americkém státu Kentucky. Ženská asociace dnes zároveň oznámila, že v souladu s mužskou ATP kvůli koronaviru také dočasně upravila systém světového žebříčku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

O tom, že Praha bude po restartu mezinárodní sezony po koronavirové pauze dějištěm Prague Open na antukových kurtech Sparty od 10. do 15. srpna, informovali pořadatelé již na konci června. Dnes WTA oficiálně potvrdila i další nový podnik v Lexingtonu, provizorní kalendář tak má 21 turnajů.

Po bezmála pětiměsíční pauze vynucené covidem-19 se ženský okruh rozběhne 3. srpna v Palermu. Následovat bude Praha a Lexington ve stejném termínu, pak generálka v New Yorku na US Open, kde grandslam začne bez diváků poslední srpnový den.

"Chystáme se znovu rozehrát WTA Tour a těší nás, že tenistkám poskytneme další možnosti zápasů. Vítáme do rodiny Prahu i Lexington a těšíme se na návrat profesionálního tenisu," uvedl šéf asociace Steve Simon.

V žebříčku platí stejné úpravy jako u mužů; místo dosavadních 52 týdnů se bude započítávat 18 nejlepších výsledků za období 22 měsíců od března 2019 do prosince 2020. Momentálně je žebříček od 16. března zmražený.

Reklama

Související témata: