Hlavní obsah

Trojice nakažených golfistů se vrátila na PGA Tour, hraje spolu

Tři golfisté nakažení koronavirem se vrátili po karanténě na PGA Tour a úvodní kolo nového turnaje Workday Charity Open v americkém Dublinu absolvovali společně. V izolaci strávili Dylan Frittelli, Nick Watney a Denny McCarthy deset dnů. Svolení k návratu dostali poté, co během 72 hodin před začátkem turnaje neprokázali žádné symptomy.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Jihoafrický golfista Dylan Frittelli.

Článek

Právě Jihoafričan Frittelli měl v této době obhajovat titul na John Deere Classic v Silvisu, ale tamní podnik byl kvůli pandemii zrušen. Nynější turnaj v Dublinu v Muirfield Village Golf Clubu jej nahradil.

Společně s Američany Watneym a McCarthym mají kvůli předchozímu pozitivnímu testu přísnější režim a jsou oproti ostatním hráčům trochu jako v bublině. "Je to poněkud zvláštní," přiznal Frittelli, jenž v prvním kole překročil par o jednu ránu a dělí se o 89. místo.

V čele je domácí golfista Collin Morikawa se skóre -7. Příští týden se v Dublinu odehraje další turnaj Memorial Tournament s vyšší dotací a také s účastí hvězdného Tigera Woodse, jenž si prodloužil koronavirovou pauzu, aby šetřil problémová záda.

Reklama