Hlavní obsah

Můj konec se rychle blíží, už nemám čas, přiznává Federer

Praha

Za necelý měsíc oslaví Roger Federer 39. narozeniny. Kromě prvenství v počtu vyhraných grandslamů mu však bude patřit i vedoucí příčka, z které už takovou radost mít nemůže. Je totiž nejstarším hráčem elitní stovky. "Čas mi rychle ubíhá, boje kariéra se blíží ke konci," nedělá si iluze tenisový maestro.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer má před sebou stále velké cíle

Článek

Svůj zatím poslední duel odehrál Roger Federer v na konci ledna v semifinále Australian Open, kde podlehl pozdějšímu vítězi Novaku Djokovičovi. Na další boje mohl Švýcar zapomenout nejen díky pandemii koronaviru, ale i kvůli problémům s kolenem, které vyústily v operativní zákrok.

Právě proto také zbytek sezony odpískal a hned si stanovil nový cíl. Připravit se na další, dost možná poslední rok své profesionální kariéry.

Pokud vše půjde podle Federerových plánů, vrátí se v lednu na kurty jako 39letý borec. A čelit nastupující generaci Tsitsipase, Zvereva či Berrettiniho pro něj bude stále obtížnější.

"Teď mi jde jen o mé zdraví, to je to hlavní, na co se chci soustředit. Ale tenis mi hrozně chybí. Dobře vím, že konec mé kariéry se rychle blíží a já už nemám čas. Nesmím to ale uspěchat, musím být trpělivý," ví dvacetinásobný grandslamový šampion.

Cíl? Wimbledon a olympiáda

I přes pokročilý tenisový věk by totiž rád aspoň ještě jednou zvedl nad hlavu trofej z turnajů velké čtyřky. "Ano, bylo by teď velmi jednoduché říct, že končím kariéru. Ale já mám před sebou ještě řadu cílů. Pořád mě tenis baví, pořád si ho užívám. A chci se vrátit v té nejlepší možné formě," posílá svým fanouškům vzkaz FedEx.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič po zápase s Rogerem Federerem

Největší motivací pro tenisového velikána, jak v minulosti několikrát řekl, už dávno není pořadí na žebříčku, kde momentálně drží čtvrté místo, ale především "jeho" Wimbledon a odložená olympiáda v Tokiu, která by se měla konat v roce 2021.

Nejslavnější turnaj světa ovládl osmkrát, na zlatou olympijskou medaili ve dvouhře prozatím čeká.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články