Hlavní obsah

Biker Sehnal po šesti letech ovládl MČR ve sjezdu

Biker Stanislav Sehnal se stal domácím šampionem ve sjezdu na horských kolech. Na Špičáku u Železné Rudy dnes oplatil loňskou porážku obhájci prvenství Matěji Charvátovi, třetí skončil stejně jako před rokem Antonín Král. Ženský titul získala Dominika Durčáková, absolutními vítězi se na Šumavě stali Rakušané David Trummer a Valentina Höllová, juniorská mistryně světa.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Ilustrační foto.

Článek

Sehnal prohrál jen s Trummerem a na český trůn se vrátil po šesti letech. Rakušan byl rychlejší o 2,41 sekundy. "Jsem nesmírně šťastný, že se mi po několika letech podařilo znovu získat domácí titul. Proto jsem hned po průjezdu cílem vybouchl radostí. Trať mi tady sedí v tom, že není extrémně dlouhá, i když je technicky náročná, má zavřené zatáčky. Měl jsem vážné zranění kolena a ramene a pauza způsobená koronavirem mi hodně pomohla dobře potrénovat," uvedl šestadvacetiletý český šampion v tiskové zprávě pořadatelů.

Durčáková nestačila vedle rakouské vítězky ještě na Sandru Rübesamovou z Německa. Českou vicemistryní se stala s osmisekundovou ztrátou Sabina Košárková, třetí skončila Eliška Bartuňková.

MČR ve sjezdu horských kol v Železné Rudě/Špičáku (Klatovsko):
Muži:
1. Trummer (Rak.) 2:59,20
2. Sehnal (Kellys Factory Team) -2,41
3. Baránek (SR) -4,14
...
6. Charvát (Banshee Bikes CharvatBros) -4,94
8. Král (Kellys Factory Team) -7,55
Ženy:
1. Höllová (Rak.) 3:27,66
2. Rübesamová (Něm.) -12,59
3. Durčáková (Qayron Factory Team) -42,82
4. Košárková (BMX Studénka) -50,51
...
6. Bartuňková (BMX Jeseník) -1:36,20

Reklama

Související témata:
Železná Ruda