Hlavní obsah

Pešek cítí obrovskou úlevu. Skvěle zvládnutý poslední zápas, radoval se liberecký expert na důležité góly

Liberec

Klíčové zápasy o vše umí na jedničku s hvězdičkou. A v jeho případě si místo hvězdičky dosaďte gól. Liberecký rychlík Jakub Pešek se radoval z branky v semifinále i finále domácího fotbalového poháru i také z hlediska Slovanu v klíčovém utkání skupiny o titul do sítě Ostravy. Teď modrobílým vystřelil evropské poháry v kvalifikačním zápase s Mladou Boleslaví, která u Nisy padla 0:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec jednoho gólu Jakub Pešek z Liberce děkuje divákům při odchodu ze hřiště po vystřídání.

Článek

„Byl to velice těžký zápas. I po psychické stránce, už toho na nás bylo fakt dost. Bylo dobře, že jsme si pošetřili síly," připomněl Pešek nenasazení nejsilnější sestavy v posledním středečním kole skupiny o titul na hřišti Plzně.

„Rozhodla první branka, za kterou jsme si šli od začátku. Měli jsme tam nějaké náznaky a šance, ale až ve druhém poločase jsem jednu proměnil. Pak jsme přidali i druhý gól. Skvěle zvládnutý poslední zápas sezony," radoval se 27letý záložník.

Rychlé nohy ukázal po hodině hry a byla to ukázková akce. Malinský na své polovině získal míč. Narazil si s Koscelníkem a rozjel smrtící kontr. Nahrál do středu hřiště Beranovi, ten parádní přihrávkou za obranu vysunul Peška. 27letý záložník ještě udělal kličku Šedovi a do prázdné branky otevřel skóre. Celá akce od zisku míče netrvala déle než patnáct vteřin.

„S Berym je radost spolupracovat. On je podobný hráč jako Baluta, hodně se od něj naučil. I na tréninku ukazuje, že má fotbalové myšlení. Baluta je sice zkušenější, ale on je teď sbírá na hřišti a je to vidět," chválil Pešek za nádhernou finální přihrávku svého parťáka.

Liberec si díky triumfu zajistil 2. předkolo Evropské ligy. „Je to obrovská úleva. Škoda že to bylo až v posledním zápase a neuhráli jsme si to dřív, ale i tak to bereme," připomněl Pešek šanci na postup do pohárů i z MOL Cupu. Ve finále proti Spartě však jeho trefa ještě nestačila, s Boleslaví již ano. „Měl jsem docela formu, i na tréninku jsem se cítil dobře. Ale na své statistiky moc nekoukám, důležitý je tým. Každý chtěl ten poslední krok udělat. Jako tým jsme to fakt zvládli skvěle," uzavřel skromně.

Reklama

Související témata: