Hlavní obsah

Fanoušci se baví, Zidane jen zírá. Vysmívá se hvězda slavnému trenérovi?

Madrid/Praha

Hvězda na odpis baví fanoušky. Góly ale nestřílí, ani na ně nepřihrává. Fotbalista Realu Madrid Gareth Bale vysedává na lavičce a sleduje, jak se Bílý balet blíží mistrovskému titulu. Zinedine Zidane nechává hvězdu mezi náhradníky a ta se s tím vyrovnává po svém. Možná se i trenérovi tak trochu vysmívá.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Hvězda Realu Madrid Gareth Bale se i na lavičce Realu dobře baví.

Článek
Fotogalerie

Když se Bale nedostal na hřiště v pátek proti Deportivu Alaves, natáhl se známý fotbalista na sedadlech pro náhradníky, roušku si dal přes oči a parodoval, že si aspoň během zápasu na chvíli schrupne. Fanoušci se smáli, jak se počin líbil trenérovi Realu nikdo nekomentoval. Kamerám také neuniklo, že když Zidane naposledy střídal a bylo jasné, že Velšan do hry nepůjde, uklouzlo hráči nějaké to slovíčko. I když mu na tváři hrál úsměv, lichotivé prý zrovna nebylo...

Do hry se pak Bale nedostal ani v pondělí na hřišti Granady. Real Madrid zvítězil 2:1 a je blízko vítězství v La Lize. Los Blancos vyhráli devátý zápas v řadě, tentokrát díky gólům Mendyho a Benzemy. A jaká byla reakce Balea na to, že opět jen seděl? Žertoval. Tentokrát předstíral, že má imaginární dalekohled a sleduje dění na hřišti.

Fanoušci prý řvali smíchy a glosovali situaci tak, že Bale hledá nejbližší golfové hřiště, aby se alespoň nějak zabavil, když už nejde do hry. Podle španělských médií se prý ale znovu jen vysmíval trenérovi Realu. Hráč bere v Bílém baletu 350 000 liber týdně a zjevně jej momentálně netrápí, že nehraje fotbal. Je mu jasné, že s ním už v klubu dál nepočítají, tak se situací nakládá po svém.

Foto: Vincent West, Reuters

Hvězdný Gareth Bale a jeho "nadšení" na místech pro náhradníky v Realu Madrid.

Dvě kola před koncem soutěže vede Real tabulku o čtyři body před druhou Barcelonou a slavit prvenství mohou už po příštím utkání doma proti Villarrealu. Bílý balet je tak blízko prvnímu titulu od roku 2017.

Velšan si to u fanoušků Realu v minulosti zavařil už několikrát, když například opustil stadion v průběhu zápasu či se negativně vyjadřoval o příznivcích madridského klubu.

Reklama

Související témata: