Hlavní obsah

Kvitová - Bertensová 6:3, 6:2Rychlá práce! Kvitová zničila hvězdnou Nizozemku a je ve finále

Aktualizováno

Šlo to nečekaně rychle. Česká tenistka Petra Kvitová na travnatém exhibičním turnaji v Berlíně v boji o finále porazila hvězdnou Nizozemku Kiki Bertensovou 6:3, 6:2. O turnajový triumf si ve středu zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Foto: Kumm Wolfgang, ČTK

Petra Kvitová si v semifinále exhibice v Berlíně poradila s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Článek
Fotogalerie

Pro Kvitovou je akce v Berlíně alespoň částečnou náhradou za Wimbledon, jenž byl letos kvůli pandemii koronaviru bez náhrady zrušen. V německé metropoli třicetiletá Češka potvrzuje, že tráva je jejím oblíbeným povrchem. V pondělí porazila ve dvou setech domácí Andreu Petkovicovou a dnes nedala prakticky šanci sedmé hráčce světa Bertensové, jež měla v předchozím kole volno.

Dvanáctá tenistka žebříčku Kvitová ztratila nad zápasem kontrolu jen v úvodu druhé sady, kdy jí Nizozemka jedinkrát vzala podání a ujala se vedení 2:0. V dalším průběhu už ale česká levačka zásluhou tvrdých úderů od základní čáry dominovala a po šesti vyhraných gamech za sebou a celkově 50 minutách slavila výhru.

Ve finále dvojnásobnou wimbledonskou vítězku čeká světová pětka Svitolinová, která v úvodním semifinále porazila Anastasiji Sevastovovou z Lotyšska 7:6, 6:3. Na trávě se střetnou vůbec poprvé.

V mužském finále se utkají rakouský favorit Dominic Thiem a Ital Matteo Berrettini

Exhibiční turnaj v Berlíně
Semifinále:
Kvitová (ČR) - Bertensová (Niz.) 6:3, 6:2
Svitolinová (Ukr.) - Sevastovová (Lot.) 7:6 (7:2), 6:3

Reklama