Hlavní obsah

Začne obránce NHL sezonu v Česku? Hradec je ideální, přiznal reprezentant

Praha

Kdy přidá další zápasy v nejslavnější hokejové lize? Otázka, na kterou nemá nyní odpověď český obránce Detroitu Filip Hronek. Ve dvaadvaceti letech má na kontě 111 utkání, ve který si připsal 54 bodů. I když je léto, hokej v zámoří bude teprve vrcholit, a to kvůli pandemii koronaviru. Rudých křídel se ale play off netýká, skončila u dna Atlantické divize.

Foto: Marek Burkert, Právo

Filip Hronek, kdy a kde zahájí příští sezonu?

Článek

Hronek se tak může připravovat na další ročník NHL, případně také na českou extraligu. "Teď jsem zase na začátku. Dal jsem si asi tři týdny volna a začal znovu. Budu trénovat, než se rozjede nová sezona, nikdo ale neví, jak to přesně bude, uvidíme," rozpovídal se reprezentační bek pro mountfieldhk.cz.

Když se ohlédne za zámořským ročníkem, nejde o pěkný pohled. Detroit byl nejhorší, v 71 zápasech získal 39 bodů, inkasoval 267 gólů, což je nejhorší statistika ze všech mužstev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Hronek v pozici letícího hráče v utkání s Finy.

„Určitě není příjemné být na dně tabulky a ten konec byl taky divný. Byli jsme ve Washingtonu a tam nám řekli, že hrát nebudeme. Měli jsme zůstat v Americe, že se to snad za 14 dní rozjede. Asi po týdnu a půl jsme se dověděli, že se liga přerušuje a můžeme letět domů, jestli chceme," okomentoval Hronek vynucené přerušení soutěže, do které zasáhla nemoc covid-19.

V 65 zápasech základní části dosáhl na 31 bodů (9+22). Vzhledem k tragické bilanci klubu si připsal také 38 minusových bodů.

„Spokojenost tam moc být nemůže, protože se hodně prohrávalo a fakt to není příjemné. Nějaké zápasy to bylo lepší, nějaké horší, ale furt se chci posouvat a zlepšovat ve všech směrech, pořád je na čem pracovat. Jako mužstvo jsme se v tom plácali a fakt není lehké se z toho dostat. Deka tam byla hodně velká a bohužel jsme si s tím nějak nedokázali poradit," přiznal Hronek bídu předchozích měsíců.

Co bude v následujících měsících, neví. Ve hře je i možnost startu v Evropě. A to přímo v klubu, ve kterém vyrostl.

„Když ta možnost bude, určitě si budu chtít zahrát. Mně se nikam jinam do Evropy chtít nebude, takže je to jednoduché, Hradec je ideální," přiznal Hronek, který v přípravě na led vyjede právě s hradeckými hokejisty. "Máme dobrou partu, s klukama se znám a je super zase je vidět po celé sezoně. Zahrajeme si, je sranda a je to takové uvolněné," dodal obránce, který radosti v sezoně 2019/2020 moc nezažil.

Reklama

Související témata: