Hlavní obsah

Výsledky testů fotbalistů Karviné budou zřejmě ve středu

Ostrava

Výsledky testů karvinských prvoligových fotbalistů, kteří se nakazili koronavirem, by hygienici mohli znát ve středu odpoledne. ČTK to dnes řekla vedoucí protiepidemického oddělení hygieniků v Karviné Andrea Lipjaková. Klub je kvůli případům nákazy covidem-19 od 2. července v dvoutýdenní karanténě. Ligová fotbalová asociace (LFA) kvůli tomu posunula poslední dvě kola skupiny o záchranu a baráž o nejvyšší soutěž.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Hráči Karviné na ilustračním snímku.

Článek

Podle Lipjakové se odběry budou provádět v odběrovém centru v Karviné a vzorky se budou následně zpracovávat ve Zdravotním ústavu v Ostravě. Výsledky by mohly být k dispozici ve středu odpoledne.

ČTK původně informovala, že výsledky testů, by hygienici mohli znát už dnes odpoledne

Na počátku července krajská hygienická stanice uvedla, že v karvinském klubu jsou tři nakažení hráči a jeden člen vedení. Z toho vyplynula dvoutýdenní izolace celého mužstva a LFA odložila zbývající kola skupiny o záchranu na 23. a 26. července.

Karviné patří dvě kola před koncem nadstavby v šestičlenné skupině o záchranu čtvrté místo, které stejně jako pátá příčka znamená baráž. O dva body zpět jsou Opava a poslední Příbram.

Reklama

Související témata: