Hlavní obsah

Salač zajel pátý čas v testech Moto3 v Jerezu

Jerez

Filip Salač zajel pátý čas v testovacích jízdách Moto3 před restartem mistrovství světa v závodech silničních motocyklů v Jerezu. Piloti se vrátili na soutěžní trať poprvé po více než čtyřměsíční koronavirové pauze, kvůli pandemii se dosud uskutečnila jen v březnu Velká cena Kataru, kde se jelo jen ve třídách Moto3 a Moto2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

Na španělské trati, kde bude o víkendu po více než čtyřech měsících pokračovat šampionát Velkou cenou Španělska, zaostal Salač v kombinaci časů ze dvou sekcí o 560 tisícin za nejrychlejším mužem dne, Britem Johnem McPheem. Českého pilota předčili ještě Španělé Raúl Fernández a Jaume Masiá a Japonec Tacuki Suzuki.

V pátek začne v Jerezu soutěžní program volnými tréninky, v sobotu se pojedou kvalifikace a v neděli závody. Salač, který těsně před restartem sezony podepsal novou smlouvu s italskou stájí VNE Snipers, vstoupil v Kataru do šampionátu osmým místem při triumfu Španěla Alberta Arenase.

V královské kubatuře MotoGP byl v Jerezu nejrychlejší Maverick Viňales ze Španělska před dalším jezdcem na yamaze Francouzem Fabiem Quartararem. Až za nimi skončil mistr světa na hondě Marc Márquez.

Jakub Kornfeil při debutu na elektrickém stroji ve třídě MotoE na žádného ze 17 soupeřů nestačil. Ve všech třech částech testů uzavíral výsledkovou listinu a za lídrem zaostal o více než pět sekund. Dlouholetý jezdec Moto3 se k závodění vrací půl roku po ukončení kariéry. V šampionátu elektrických motocyklů nedávno nahradil v týmu WithU Motorsport Brita Bradleyho Smithe, který se přesunul do MotoGP.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články