Hlavní obsah

Nadšení ve West Hamu: Souček? To je naše mašina!

Praha

Způsob, jakým vlétl do slavné Premier League, se dá připodobnit snad jen k legendárnímu Petru Čechovi. Tomáš Souček se během svého krátkého působení ve West Hamu prakticky okamžitě zařadil mezi hlavní opory londýnského klubu. A vedení "Kladivářů" nadšení z výkonů exslávistického záložníka nijak neskrývá.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Tomáš Souček v zápase proti Burnley

Článek

Pouhých deset zápasů odehrál v dresu "The Hammers" Tomáš Souček. I to mu však stačilo, aby se zařadil mezi hlavní hvězdy klubu. Jak důležitý je pětadvacetiletý český reprezentant pro West Ham, potvrdilo i představování dresů na novou sezonu, na kterém je rodák z Havlíčkova Brodu zachycen na oficiálním snímku, jak líbá znak Kladivářů.

"Souček? To je mašina!" jsou nadšení z výkonů českého reprezentanta fanoušci, kteří opěvují fyzickou vybavenost pětadvacetiletého fotbalisty, kterou zaujal i během zápasů Slavie v Lize mistrů.

"Užívám si to, moc se mi tady libí. Pevně doufám, že se nám podaří udržet v Premier League a já budu moct působit v týmu ještě hodně dalších sezon," vyjádřil své přesvědčení Souček, který se za svůj nový klub trefil už dvakrát.

Bude ve West Hamu pokračovat?

Právě jeho další působení v Londýně však zatím jisté není. Podmínkou jeho setrvání je nutnost udržení West Hamu v nejvyšší soutěži.

Foto: Tim Keeton, ČTK/AP

Michail Antonio a Tomáš Souček se radují z branky do sítě Norwiche

Hammers za hostování exslávistické opory prozatím zaplatili 113 milionů korun, pokud se klubu podaří nejvyšší soutěž udržet, vstoupila by do platnosti klauzule, na jejímž základě by anglický celek doplatil Slavii dalších 408 milionů korun.

West Ham sice zatím drží 16. příčku, která mu zajišťuje záchranu, na první sestupovou pozici má však tři kola před koncem náskok pouhé tři body.

Reklama

Související témata: