Hlavní obsah

V trénincích F1 v Maďarsku byl nejrychlejší Hamilton

Aktualizováno

Šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton úspěšně vykročil za ziskem rekordního osmého vítězství ve Velké ceně Maďarska formule 1. Obhájce titulu z Mercedesu na Hungaroringu zajel nejrychlejší čas dnešních tréninků.

Foto: Pool, Reuters

Mistr světa a pilot Mercedesu Lewis Hamilton během tréninku na Velkou cenu Maďarska.

Článek

Hamilton v prvním tréninku zaznamenal čas 1:16,003, a i když vyjel na trať na tvrdší sadě pneumatik než Valtteri Bottas, porazil týmového kolegu a vedoucího jezdce šampionátu o 86 tisícin sekundy. S větším odstupem se na třetím a čtvrtém místě seřadili Sergio Pérez a Lance Stroll ze stáje Racing Point v kontroverzní kopii úspěšného mercedesu z minulé sezony.

Pérez za Hamiltonem zaostal o půl sekundy, Stroll už byl pomalejší téměř o sekundu. Páté místo obsadil Daniel Ricciardo z Renaultu. Až za ním se umístili čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel a Charles Leclerc z Ferrari, které zatím prožívá velmi nepovedenou sezonu.

"První trénink byl skvělý a zjistili jsme všechno, co jsme chtěli," řekl Hamilton. "Škoda, že potom pršelo. Je sice léto, ale poslední dva víkendy nás trápí počasí. Odpoledne už jsme tak neměli moc prostoru něco zkoušet," přidal pětatřicetiletý Hamilton, který ve druhém tréninku stejně jako dalších šest pilotů nezajel měřený čas.

V odpolední části byl na mokré části nejrychlejší Vettel s časem 1:40,464 a Bottase porazil o necelé tři desetiny.

Hamilton vyhrál Velkou cenu Maďarska sedmkrát v kariéře a může vyrovnat rekord šampionátu v počtu vítězství v jednom závodě. Maximum patří bývalé hvězdě Ferrari a sedminásobnému mistru světa Michaelu Schumacherovi, který osmkrát ovládl Velkou cenu Francie.

Tréninky na Velkou cenu Maďarska, závod MS vozů formule 1.
První trénink:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:16,003
2. Bottas (Fin./Mercedes) -0,086
3. Pérez (Mex./Racing Point) -0,527
4. Stroll (Kan./Racing Point) -0,964
5. Ricciardo (Austr./Renault) -1,197
6. Vettel (Něm./Ferrari) -1,235
Druhý trénink:
1. Vettel 1:40,464
2. Bottas -0,272
3. Sainz (Šp./McLaren) -1,320
4. Stroll -1,916
5. Pérez -2,006
6. Gasly (Fr./Alpha Tauri) -2,124

Reklama