Hlavní obsah

Za rok nikdo stadion nepostaví! Pardubice mohou být v azylu mnohem déle

Praha

Fotbalisté Pardubic mohou za určitých okolností hrát první ligu na cizím stadionu až čtyři roky. Pokud do jednoho roku doloží, že začínají se stavbou či rekonstrukcí svého stadionu, mohou podle licenčního řádu působit v azylu další tři sezony. Vítěz druhé ligy má předběžnou dohodu s Mladou Boleslaví, podle médií ale jedná i s pražskými Bohemians 1905 o možnosti hrát domácí zápasy v Ďolíčku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z výhry a postupu do první ligy na stadionu, který nevyhovuje parametrům pro nejvyšší soutěž.

Článek

"Minulý rok došlo k výrazné změně licenčního řádu. Za rok v naší zemi nestihne postavit stadion nikdo, za rok možná budou mít nějaký projekt a stavební povolení," řekl na tiskové konferenci Tomáš Bárta, výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

"Pokud doloží, že všechny tyto potřebné věci splňují, začnou s výstavbou stadionu naprosto doložitelně, tak mohou využít azylu na další tři roky. Ať na stadionu v Mladé Boleslavi nebo kdekoliv jinde v Čechách," dodal Bárta.

Pardubice hrály druhou ligu na stadionu Pod Vinicí, který nemá prvoligové parametry. Nesplňuje je ani Letní stadion, o jehož rekonstrukci se jedná. Zastupitelstvo by mělo na podzim potvrdit záměr města opravit jej. V té době už bude mít radnice dokončené výběrové řízení na stavební firmu, která rekonstrukci provede. Poté by na Letním stadionu mohli Východočeši hrát nejvyšší soutěž.

Reklama