Hlavní obsah

West Ham - Watford 3:1Souček skóroval. West Ham zvládl klíčový souboj

Londýn
Aktualizováno

Výrazně pomohl ke klíčovým bodům! Tomáš Souček zaznamenal gól při výhře West Hamu 3:1 v záchranářské bitvě s Watfordem. Záchrana v anglické fotbalové lize Kladiváře už jen těžko mine. Na sestupové pozice mají dvě kola před koncem šestibodový náskok a výrazně lepší skóre než osmnáctý Bournemouth i předposlední Aston Villa. Udržení by pro Součka mělo znamenat setrvání ve West Hamu.

Foto: Adam Davy, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu se raduje z gólu proti Watfordu.

Článek
Fotogalerie

Součkův tým už po poločase dohrávky 36. kola vedl nad soupeřem jasně 3:0. Český fotbalista se jako druhý trefil v desáté minutě. Zaznamenal svoji třetí trefu v dresu West Hamu, když hlavičkou zakončil centr Jarroda Bowena.

Jako první skóroval Michail Antonio. Už v šesté minutě navázal na svoje čtyřgólové představení v předchozím duelu proti Norwichi. Vedení po Součkově trefě pojistil ještě před přestávkou krásnou střelou Declan Rice.

Krátce po změně stran sice snížil z dorážky Troy Deeney, ale další šance už Watford neproměnil. Po druhé prohře za sebou se tak přiblížil sestupu na tři body, naopak patnáctému West Hamu, za nějž dnes kapitán Mark Noble nastoupil k pětistému utkání, stačí k jistotě záchrany uhrát ve zbývajících dvou zápasech bod. V příštím kole nastoupí na hřišti Manchesteru United, končí doma s Aston Villou.

V případě záchrany má West Ham automaticky uplatnit na Součka opci a proměnit jeho hostování z pražské Slavie v přestup. Český mistr by měl za hráče inkasovat přes 400 milionů korun. Souček, jehož hostování vyšlo West Ham na 113 milionů korun, by se tím stal nejdražším fotbalistou z české ligy v historii.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
West Ham United - Watford 3:1 (6. Antonio, 10. Souček, 36. Rice - 49. Deeney)

Reklama

Související témata: