Hlavní obsah

Chelsea - Manchester Utd. 3:1Chelsea vyřadila v semifinále Anglického poháru Manchester United

Finále Anglického poháru bude záležitostí londýnských klubů, týmy z Manchesteru neuspěly. Fotbalisté Chelsea se po výhře nad Manchesterem United 3:1 stali druhými finalisty. O trofej se utkají s Arsenalem 1. srpna v londýnském Wembley a budou usilovat o deváté prvenství v soutěži. Jejich finálový soupeř, který v sobotu vyřadil obhájce z Manchesteru City, je s 13 primáty rekordmanem FA Cupu.

Foto: Andy Rain, ČTK/AP

Brankář Manchesteru United David de Gea inkasuje potřetí v semifinále Anglického poháru s Chelsea.

Článek

Zápas se hrál rovněž ve Wembley a byl odvetou za předloňské finále Anglického poháru, v němž rovněž byla úspěšnější Chelsea. United utrpěli v devátém utkání po restartu sezony přerušené pandemií koronaviru první soutěžní porážku a prohráli poprvé od 22. ledna.

Chelsea šla do vedení ve čtvrthodinovém nastavení prvního poločasu, které si vynutilo ošetřování zraněného obránce Manchesteru Erica Baillyho. Domácí hráč zůstal v závěru normální hrací doby otřesený na trávníku, poté co se podruhé v krátké době srazil hlavou, tentokrát se spoluhráčem. Ze hřiště byl odnesen na nosítkách.

Foto: Alastair Grant, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea v semifinále Anglického poháru s Manchesterem United. S vyplazeným jazykem uprostřed je Olivier Giroud, střelec úvodního gólu londýnského celku.

Na gól Oliviera Girouda z 11. přidané minuty navázal hned po změně stran Mason Mount a po vlastním zásahu Harryho Maguirea to bylo už 0:3. Bruno Fernandes už pouze snížil z penalty.

Fotbalový Anglický pohár - semifinále:
Manchester United - Chelsea 1:3 (0:1)
Branky: 85. Fernandes z pen. - 45.+11 Giroud, 46. Mount, 74. vlastní Maguire.
Chelsea se ve finále 1. srpna utká s Arsenalem.

Reklama