Hlavní obsah

Fanoušci hlasovali o nejhorším hráči Realu, výsledek není překvapivý

Madrid/Praha

Fotbalisté Realu Madrid minulý týden oslavili zisk 34. titulu ve španělské La Lize. Bílý balet sezonu zakončil s pětibodovým náskokem na svého rivala Barcelonu a s počtem 70 vstřelených branek oproti 25 inkasovaným. Fotbaloví fanoušci následně dostali možnost vystavit jednotlivým členům kádru mistrovského celku pomyslné vysvědčení a ohodnotit jejich výkony na hřišti. Fotbalové příznivce tak nepřekvapí, že na posledním místě žebříčku se umístil velšský útočník Gareth Bale.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Trenér fotbalového Realu Madrid Zinédine Zidane (vpravo) a fotbalista Gareth Bale

Článek

Baleova pozice v Realu Madrid je čím dál slabší. Závěr sezony proseděl jednatřicetiletý rodák z Cardiffu na tribuně. Že jsou jeho dny v madridském celku nejspíš definitivně sečteny tuší zahraniční fotbaloví odborníci i fotbalová veřejnost.

Z hlasování o nejužitečnějším hráči sezony na webových stránkách deníku Marca vyplynulo, že v očích fotbalových příznivců byl v letošní sezoně Bale tím vůbec nejhorším fotbalistou Realu.

Anketu naopak ovládl kapitán mužstva Sergio Ramos, na druhém místě se umístil francouzský kanonýr Karim Benzema.

Vše nasvědčuje tomu, že se během zkráceného letního přestupového okna již tradičně bude řešit to, jestli opora velšské reprezentace z Realu konečně zamíří do nového působiště. Což si už delší dobu přeje nemalá část příznivců madridského celku.

Bale má ale u Bílého baletu smlouvu podepsanou až do roku 2022. A nikdo by se asi ani nedivil, kdyby vytáhlý fotbalista následující dvě sezony proseděl na lavičce i se svým příznačným úšklebkem.

Reklama

Související témata: