Hlavní obsah

Bohačík přestoupil z Nymburku do Štrasburku

Praha
Aktualizováno

Basketbalový reprezentant Jaromír Bohačík přestoupil z Nymburku do Štrasburku. Osmadvacetiletý rozehrávač nebo křídelní hráč podepsal s francouzským klubem, který stejně jako středočeský celek hraje Ligu mistrů, roční smlouvu. Nymburk o přestupu informoval v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Bohačík během přípravného utkání basketbalové reprezentace proti Turecku.

Článek

Bohačík do Nymburku přišel v květnu 2017 jako nejužitečnější hráč české ligy z USK Praha. Rychle se stal jedním z klíčových basketbalistů středočeského celku a získal s ním dva mistrovské tituly. V poslední sezoně, přerušené kvůli koronaviru, s ním také po vítězství v základní části postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Loni měl o Bohačíka zájem vítěz Ligy mistrů AEK Atény, ale hráč místo toho s Nymburkem prodloužil smlouvu do roku 2022. Dnes vedení šestnáctinásobných českých šampionů uvedlo, že kontrakt s Bohačíkem zmrazilo; pokud by se bývalý hráč Prostějova a Brna rozhodl vrátit domů, bude na něj mít Nymburk právo první volby.

Foto: Václav Mudra/ČBF

Čeští basketbalisté Tomáš Vyoral, Lukáš Palyza, Jaromír Bohačík a Vojtěch Hruban během návštěvy známé automobilky před mistrovstvím světa.

"Jaromír měl nabídku už v průběhu minulé sezony, ale tehdy jsme ho nepustili, jelikož jsme měli našlápnuto k velkému úspěchu. Bohužel přišlo to, co přišlo. Víme, že Jarda touží po zahraničním angažmá, a nechceme být těmi, kdo mu v tom bude bránit," uvedl výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček. "My se snažíme podporovat rozvoj hráčů národního týmu. Jarda u nás vyrostl v klíčovou postavu českého basketbalu a je pro nás důležité, aby pokračoval ve svém rozvoji. A pokud k tomu potřebuje novou výzvu v podobě zahraničního angažmá, chceme mu to umožnit," dodal Šimeček.

Pro Bohačíka bude působení ve Štrasburku druhým zahraničním angažmá v kariéře. V ročníku 2014/15 si účastník loňského mistrovství světa v Číně, kde se čeští reprezentanti představili po 37 letech a obsadili historické šesté místo, zahrál za belgický Leuven. V uplynulém ročníku NBL, který byl kvůli koronaviru předčasně ukončen, měl Bohačík průměry 15,6 bodu, 3,7 asistence a 3,3 doskoku na zápas. V Lize mistrů, která se bude na podzim dohrávat formou turnaje pro osm čtvrtfinalistů, zaznamenal 12 bodů, tři asistence a 4,5 doskoku na utkání.

Pro Nymburk jde o odchod dalšího z klíčových hráčů. Klub ukončil smlouvu kapitánu Pavlu Pumprlovi, zatímco americký pivot Zach Hankins využil výstupní klauzule a odešel do izraelského celku Maccabi Rišon. Nabízenou smlouvu naopak s Nymburkem nepodepsal reprezentant Martin Peterka.

Reklama