Hlavní obsah

Pastrňák s Bostonem zase netrénoval. Není to ideální, mrzí spoluhráče. Krejčí už je zpět

Boston/Praha
Aktualizováno

Český hokejový útočník David Krejčí se vrátil do týmu Bostonu, s nímž se v pondělí zapojil do přípravy na blížící se restart NHL. Spolu s ním se vrátili také Tuuka Rask, Torey Krug a Charlie Coyle, popáté za sebou v tréninku naopak chyběli čeští útočníci David Pastrňák a Ondřej Kaše.

Foto: Sport.cz

David Pastrňák zůstává v karanténě.

Článek

David Pastrňák se vrátil k přípravě do NHL z České republiky, 15. července ještě s týmem trénoval, ale od té doby se na ledě se spoluhráči neukázal. Agent českého kanonýra J.P. Barry už dříve uvedl, že nejlepší střelec zkrácené základní části NHL je v karanténě, protože byl v kontaktu s osobou nakaženou koronavirem.

„Mluvili jsme spolu a přijde mi, že si udržuje dobrou náladu. Samozřejmě tohle není ideální situace, ale z toho, jak s ním mluvíte, je jasné, že je to pořád starý ´Pasta´. Dělá si svoje věci. Abych byl upřímný, tak se o něj vůbec nebojím," rozpovídal se o české hvězdě spoluhráč Jake DeBrusk.

Podobně mluvil i další Pastrňákův parťák Patrice Bergeron: „Nemyslím si, že je vážný důvod k obavám. Máme za sebou první týden přípravy a teď pracujeme na získání rytmu, dostáváme to zase trochu do rukou, individuálně i kolektivně. Začínáme makat na systému."

Pastrňákův návrat ale už i Bergeron netrpělivě vyhlíží. „Co se týče herní chemie, tak tahle situace samozřejmě není ideální. S Pastrňákem a Marchandem ale hrajeme už nějaký čas. A pokaždé, když nás dají k sobě, najdeme vzájemnou chemii hodně rychle. Tak doufám, že až se Pasta vrátí, bude to zase fungovat. Snad to bude co nejdříve," dodal Bergeron.

Boston po restartu sezony nastoupí 2. srpna v Torontu proti Philadelphii. „Jak se blíží zápasy, chtěli bychom mít co nejdříve všechny hráče pohromadě, abychom mohli trénovat a připravit se na restart sezony na odpovídající úrovni," uvedl na stránkách NHL generální manažer klubu Don Sweeney.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články