Hlavní obsah

Klopp vyhlíží Vánoce na prázdném stadionu

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp se nemůže dočkat, až se svými svěřenci po středečním domácím utkání s Chelsea zvedne nad hlavu trofej pro vítěze anglické ligy. Pro německého kouče bude předávání mistrovského poháru jako Vánoce.

Foto: Shaun Botterill, Reuters

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání Premier League.

Článek

"K tomuto momentu vedla dlouhá cesta, jsme šampioni už měsíc. Bude to trochu jako o Vánocích. Víte, že dostanete nějaký dárek, ale i tak jste natěšení," řekl na tiskové konferenci Klopp, který dovedl Liverpool k prvnímu titulu po 30 letech.

"Bude to výjimečné. Jsem hrozně rád, že chlapci si budou moci vychutnat ten okamžik. Zaslouží si to víc než kdokoliv jiný, protože se museli vypořádat s mnoha nezdary," doplnil třiapadesátiletý trenér.

Doufá, že jeho hráči se budou víc soustředit na předposlední duel ligové sezony s Chelsea než na následné mistrovské oslavy. "Musíme si nasadit klapky na oči. Není to nejsnadnější zápas, na který jsem tým připravoval, protože ve středu večer jsou na programu dvě věci. Obvykle nemusím myslet na nic jiného než na utkání a dokážu se soustředit. Můžeme vyhrát, jenom když budeme stoprocentní, takže musíme na hřišti něco předvést, a ne jenom čekat na začátek party," prohlásil Klopp.

"Reds" převezmou pohár na prázdném stadionu Anfield, kde na proslulé tribuně Kop vznikne provizorní pódium. Kvůli pandemii koronaviru se zápasy anglické ligy hrají bez diváků. Vedení Liverpoolu i Premier League naléhají na fanoušky, aby slavili doma a nesrocovali se v okolí Anfieldu.

"Hned, jak to bude možné a vhodné, tak tu party uspořádáme. Je to výzva, ale náš klub už zažil mnohem větší. Zůstaňte doma se svými rodinami," vzkázal Klopp, jenž loni s Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů.

Reklama