Hlavní obsah

Florbalisté kvůli koronaviru zrušili reprezentační soustředění

Praha

Soustředění mužské florbalové reprezentace se tento týden v Praze neuskuteční. Někteří hráči museli kvůli kontaktu s osobou nakaženou koronavirem do karantény, vedení národního mužstva se proto rozhodlo na poslední chvíli plánovanou akci zrušit. Soustředění se mělo konat od čtvrtka do neděle. Florbalisté budou hledat náhradní termín. S konáním mezinárodního turnaje na začátku září pražští organizátoři nadále počítají.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Ilustrační foto.

Článek

"Chceme tímto krokem minimalizovat riziko šíření další nákazy v elitním florbale. Hlavní cíl je samozřejmě ochránit hráče i trenéry. Vzhledem k aktuální situaci ve florbale, kdy několik elitních týmů musí podstoupit karanténu, jsme nechtěli nic riskovat. Situaci jsme konzultovali s trenéry i hráči a ještě ve středu večer jsme jim zaslali informaci o zrušení kempu," uvedl na svazovém webu manažer reprezentace Marcel Staviany.

Několik florbalistů a fotbalistů se nakazilo na párty v tanečním klubu Techtle Mechtle v Praze 11. července. Více než padesát lidí se nakazilo přímo v klubu, další nakažení jsou jejich rodinní příslušníci a blízcí.

Karanténa byla nařízena v pražském celku Black Angels. Jednoho či více hráčů, kteří se setkali s nakaženým, mají také Sparta, Bulldogs Brno, Sokol Vinohrady a Karlovy Vary. Florbalistku s covidem-19 má i klub FBC Ostrava, který poslal všechny ženy a juniorky do preventivní dvoutýdenní karantény.

Reklama

Související témata:
Noční kluby