Hlavní obsah

Nákazou v Opavě soutěž skončila. Není o čem diskutovat, vzkázal Starka a vrátil se na dovolenou

Praha

Příbramský boss Jaroslav Starka se ve čtvrtek vydal z Kaprunu, kde tráví dovolenou, do Příbrami na zápas s Teplicemi, ale nedojel... „Zpráva, že se zápas odkládá, mě zastihla u Lince. Dal jsem si oběd a vyrazil zpátky do Kaprunu," říkal do telefonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský boss Jaroslav Starka má ohledně zbytku nejvyšší fotbalové soutěže jasno - hrát se už nebude.

Článek

Poté, co se objevil koronavirus u hráčů Karviné, říkal Starka otevřeně, že by soutěž měla skončit, přesněji její skupina o záchranu, protože definitivně ztratila jakoukoliv regulérnost. „Nebyl jsem původně ani pro pokračování po koronavirové pauze, ale nakonec jsem snahu o dohrání soutěže na trávníku podpořil. Po dalším odkladu už jsem byl ale proti," zdůraznil.

Vadilo mu, že podmínky pro kluby i vzhledem k příští sezoně nejsou rovné a regulérní, protože kluby ze spodku tabulky nebudou mít pořádně čas na odpočinek ani přípravu. Nový ročník nejvyšší soutěže má začít už 22. srpna.

„Jsou tu i další věci, především zdraví hráčů, veliké riziko nákazy třeba v Karviné, i když ta za nákazu jako takovou nemůže a vlastně to odnáší nejvíc. Měli bychom udělat maximum, abychom rizika vyloučili a nešli jim naopak naproti," řekl pro Sport.cz a Právo.

„Na posledním grémiu jsme se dohodli na dvou variantách. Pokud se skupina o záchranu dohraje, sestoupí poslední tým a nahoru půjdou z druhé ligy tři celky, takže nový ročník bude mít osmnáct mužstev a odpadne nadstavba. Druhou variantou je, že pokud se nedohraje, nesestoupí nikdo a Fortuna Ligu na osmnáct týmů rozšíří Pardubice a Brno. Podle mě jednoznačně nastala druhá varianta a není co řešit, ani o čem diskutovat. Rozhodnutí Ligového výboru LFA podle mě nemůže být ani jiné. Soutěž zkrátka nákazou v Opavě skončila," dodal příbramský boss.

Reklama

Související témata: