Hlavní obsah

Tragická zpráva. Mladý hokejista Buchtela prohrál boj s rakovinou

Praha

Smutná zpráva zasáhla v pátek nejen celý český hokej. Dvacetiletý Ondřej Buchtela, jemuž lékaři diagnostikovali zhoubný nádor na srdci, zemřel. Na hráčově Instagramu to uvedla jeho přítelkyně Anna.

Foto: Sport.cz

Ondřej Buchtela boj se zákeřnou nemocí prohrál.

Článek

„Nebojte se o něj, povstane na věčnosti," napsala Anna na Buchtelově instagramovém účtu, na kterém okamžitě začaly naskakovat desítky příspěvků s vyjádřením upřímné soustrasti.

Dvacetiletému talentovanému obránci, který prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry, zjistili lékaři v polovině května vzácný zhoubný nádor na srdci. Ten následně zasáhl i obě plíce a Buchtela byl odkázán na invalidní vozík a pomoc svých nejbližších.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Nebojte se o něj, povstane na věčnosti 🕊🌈Anička

Příspěvek sdílený Ondřej Buchtela (@ondrej_buchtela),Čec 24, 2020 v 3:42 PDT

Léčba pro vzácný sarkom na srdečním svalu v tuzemsku není, proto rodina a nejbližší Ondřeje Buchtely zkoušeli najít odborníka v cizině, jestli by mladému hokejistovi nedokázal pomoct.

Založili proto i transparentní účet. Peníze na lékařské potřeby pro kmenového hráče extraligového Liberce, který v minulé sezoně nastupoval za prvoligové Benátky nad Jizerou, zasílali i sportovci napříč odvětvími.

Pomoc se rozhodli Jakub Voráček, David Krejčí, Tomáš Plekanec, Petr Čech, Tomáš Nosek a stovky dalších sportovců. Celkově se ke čtvrtečními dni vybralo 3,5 milionu korun.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

NAVŽDY v našich ❤️ 🕊 Miluju Tě 🤍

Příspěvek sdílený mother 👦🏽 (@hrbkovaaninka),Čec 24, 2020 v 3:46 PDT

„Život je občas nesmírně krutý. Vážné onemocnění, které u Ondřeje propuklo, vyvolalo obrovskou vlnu hokejové solidarity a z ohlasů, které jsme obdrželi, vím, že všichni na něj budeme vzpomínat jen v nejlepším. Jménem Českého hokeje chci vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině, nejbližším i kamarádům," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Rodák z Ústí nad Labem působil od sezony 2013/14 v Chomutově a za Piráty si vyzkoušel i extraligu, v níž zaznamenal 27 zápasů s bilancí gólu a asistence. Loni se pak přesunul do Liberce, nastupoval ale za jeho farmářský celek v Benátkách nad Jizerou.

„Se zármutkem a bolestí bohužel musíme přijmout tu nejhorší zprávu: svůj nejtěžší boj prohrál velký bojovník na ledě i v životě Ondra Buchtela. V našich srdcích zůstaneš navždy. Naše myšlenky směřují k tobě i tvým nejbližším," uvedl liberecký klub na Twitteru.

Reklama