Hlavní obsah

Kotlářka získala v derby první vítězství, šampioni doma nezaváhali

Praha

Nadstavba baseballové extraligy pokračovala ve čtvrtek dvěma večerními zápasy. Kotlářka Praha získala první výhru v této fázi soutěže, porazila v derby Eagles 12:5. Arrows si pak poradili s Hrochy Brno 14:3. TOP6 pokračuje v pátek třemi večerními zápasy. Kromě dvou uvedených začíná také série mezi Draky Brno a Tempem Praha.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Baseballisté Kotlářky před derby s Eagles.

Článek

Baseballisté Kotlářky v pražském derby porazili Eagles 12:5. Úvod utkání byl podobný dvěma odehraným v základní části. Kotlářka šla brzy do vedení 8:0. Neopakoval se nakonec ani jeden ze scénářů z předchozích duelů, tedy ani výhra rozdílem, ani otočení utkání ze strany Eagles.

Na nadhozu se proti sobě postavili reprezentant Tomáš Duffek a letos v extralize debutující Vojtěch Vlach. A více se hned od začátku dařilo odchovanci Sokola Hluboká. „Měl jsem super přípravu, cítil jsem se skvěle a na kopci to předvedl. Kluci mě navíc podrželi na pálce," libuje si teprve dvacetiletý nadhazovač.

Zajímavostí utkání byl start tří bratrských dvojic - za Eagles nastoupili Výborové a Zýmové, za Kotlářku Matěj a Vojtěch Vlachovi. Další zápas série se hraje v pátek večer opět v Eagles parku od 19:00. V sobotu startuje na Markétě třetí zápas ve 14:00.

Druhé čtvrteční utkání se odehrálo v Arrows Parku, kam přijeli brněnští Hroši. Zápas byl až do dohrávky 5. směny, kdy domácí vedli 3:2, vyrovnaný. Pak se však přestalo dařit startérovi Hrochů Jakubu Bílkovi a obhájci titulu získali ve směně 5 bodů. Rozdílový výsledek 14:3 se pak zrodil v následující hře, ve které nedokázal útočné choutky domácích zastavit ani další střídající nadhazovač brněnského týmu Tomáš Říčný.

Série pokračuje v pátek večer od 19:00 v Ostravě, v sobotu se hraje v Brně v areálu U Hrocha od 14:00.

Třetí víkendová série mezi Draky Brno a Tempem Praha začíná v pátek na MBS v Brně. Hraje se od 19:00, na sobotu a neděli se série přesouvá do Prahy, oba zápasy začínají v 16:00.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Arrows Ostrava - Hroši Brno 14:3
Kotlářka Praha - Eagles Praha 12:5
Tabulka:
1.Draci Brno220100
2.Arrows Ostrava43175,0
3.Eagles Praha42250,0
4.Kotlářka Praha31233,3
Tempo Praha31233,3
6.Hroši Brno41325,0

Reklama

Související témata: