Hlavní obsah

Eden hlásí mazákův odchod. Hušbauer přestoupil ze Slavie na Kypr

Famagusta
Aktualizováno

Zatímco se fotbalisté pražské Slavie potí na soustředění v Rakousku, jejich bývalí spoluhráči odcházejí do světa. Tomáš Souček se v pátek stal definitivně hráčem anglického West Hamu, další záložník Josef Hušbauer pak v sobotu přestoupil do Anorthosisu Famagusta. Třicetiletý záložník s kyperským klubem podle jeho webu podepsal dvouletou smlouvu.

Foto: Sport.cz

Vítej na Kypru, cizinče...

Článek

Hušbauer skončil ve Slavii po čtyřech a půl letech, přestože měl v klubu ještě rok platný kontrakt. Už na jaře jednadvacetinásobný reprezentant hostoval v Dynamu Drážďany, s nimiž sestoupil z druhé německé ligy.

Bývalý hráč Sparty, Žižkova, Příbrami nebo Ostravy si vyzkouší třetí zahraniční angažmá. V minulosti působil také v italském Cagliari, kde se však neprosadil a zasáhl jen do tří soutěžních zápasů. V Drážďanech odehrál Hušbauer i vinou zranění 10 utkání, zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

"Zájem lidí z Anorthosisu, aby mě získali, byl velmi velký. V kombinaci s historií, kterou nese jeho tým, to byly hlavní důvody, které mě dovedly k rozhodnutí přestoupit sem," cituje českého hráče klubový web.

Přiletěl si pro titul

Ambice má velké. "Chci pomoci týmu vyhrát ligu, protože vím, že titul mohl získat v nedokončené sezoně, kdyby se dohrála. Doufám tedy, že tentokrát uspějeme."

Jako cizinec by měl patřit k lídrům. "Fanoušci jsou všude nároční, ale hrát pod tlakem se mi líbí. Snad se mohu označit za kreativního hráče s dobrou kopací technikou a střelou. Nemohu se dočkat, až se setkám s novými spoluhráči a také s fanoušky na stadionu, kteří tým podporují," líčí Hušbauer.

Slavii odvedl cenné služby. "Když jsme přišli, Pepa nám strašně pomohl v přerodu týmu, herního stylu. Držel tým. Spolu se Škoďákem (Milanem Škodou) byl nejvýraznější osobnost. Za vše hovoří jeho body, krásné góly. Teď mu přišla nabídka z Kypru, tak se teď všechno sešlo," poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

Reklama