Hlavní obsah

Koronavirus nemá šanci? NHL představila dokonale propracovaný plán

Zdraví hokejistů na první místě - podle detailních plánů pro dohrání soutěže, které představil komisař NHL Gary Bettman, to tak vypadá. Každodenní testování a naprostá izolace všech zúčastněných. Zdá se, že pořadatelé mají vše pod kontrolou...

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Zdá se, že vedení NHL si dává opravdu záležet, aby se liga mohla bezpečně dohrát

Článek

„Bude to neobvyklé a ujišťuji vás, že společně s hráčskou asociací NHL pracujeme na tom, aby to byla zkušenost, na kterou se v dobrém slova smyslu nezapomíná," řekl Bettman u příležitosti představení podrobných plánů dohrání NHL.

Dvě pořadatelská města - tedy Edmonton a Toronto už netrpělivě očekávají příjezd čtyřiadvaceti týmů, které se představí v dohrávce ligy. Kvalifikační část by měla odstartovat již příští sobotu 1. srpna a o vítězi Stanley Cupu by mělo být jasno nejpozději 4. října.

NHL bude provádět každodenní testování na COVID-19 a ve spolupráci s firmou Clear screening, kterým bude měřit teplotu a kontrolovat příznaky onemocnění. Hráči budou mít v obou městech rozsáhlé izolované zázemí, opuštění „bezpečné zóny" nebude možné tolerovat.

V Edmontonu budou pro hráče, trenéry a celé realizační týmy k dispozici 3 hotely v blízkosti haly, v Torontu 2. Na hranicích bezpečných zón bude hlídat několik desítek pracovníků ostrahy. Týmy nemusí mít strach, že by nesměli z hotelů ani na krok. V zónách bude rozšířený například počet restauračních zařízení, posílené budou také doručovací služby. Sportovci budou moci také zajít třeba do kina. Hotely zase nabízejí plně vybavená fitness centra.

Ačkoliv se liga bude dohrávat bez přítomnosti diváků, organizátoři udělají všechno pro to, aby utkání divákům co nejvíce přiblížili. „Od každého z 24 týmů jsme převzali gólové songy a hudbu z jejich stadionů, kolem hrací plochy budou LED obrazovky a monitory se vzkazy od fanoušků, světla i audio se budou měnit, aby každý zápas vypadal jinak," uvedl výkonný viceprezident NHL Mayer. Zápasy budou přenášeny pomocí 32 kamer.

Týmy budou mít v každém městě k dispozici několik tréninkových zařízení, která by měla být plně vybavena - od nápojů po puky a ručníky. Vedení soutěže se snaží udělat vše pro to, aby hráčům zajistilo bezpečné prostředí, ve kterém se mohou plně soustředit pouze na hokej.

Reklama