Hlavní obsah

Úspěšný český žokej Minařík je po těžkém pádu v umělém spánku

Hannover/Praha

Kritické chvilky prožívá úspěšný žokej Filip Minařík, který měl začátkem července na dostizích v Mannheimu těžký pád, po němž je už tři týdny v umělém spánku. Český rekordman v počtu vyhraných dostihů a čtyřnásobný německý šampion si poranil hlavu a zlomil nohu. V současnosti je hospitalizován na specializované klinice v Hannoveru. Minaříkovi přátelé zahájili sbírku na pokrytí nákladů na jeho léčbu.

Foto: archiv

Český rekordman v počtu vyhraných dostihů je ve vážném stavu

Článek

"Filip je teď v nejlepších rukou. Institut je na podobné případy zařízen, navíc máme v Hannoveru naštěstí část rodiny. To mi výrazně ulehčuje situaci a také péči o dceru Finju," citoval server Jezdci.cz prohlášení Minaříkovy manželky Katji.

"Všichni dělají maximum, Filip teď potřebuje čas na rekonvalescenci. Nemá smysl dávat žádné prognózy. Každý, kdo se někdy setkal s problematikou traumat hlavy a pacientů v umělém spánku, ví, že se situace může měnit. Filip je velký bojovník. Všichni teď musíme být trpěliví a dát mu čas," uvedla žena pětačtyřicetiletého žokeje.

K finanční podpoře zraněného Minaříka vyzval na twitteru i hvězdný Frankie Dettori, který v sobotu vyhrál v Ascotu posedmé dostih King George VI and Queen Elizabeth Stakes, čímž vyrovnal vyrovnal legendu Lestera Piggotta. Na serveru Gofundme se k dnešku vybralo téměř 70 tisíc eur. Cílem je částka 100 tisíc eur (2,6 milionu korun).

Reklama