Hlavní obsah

Halepová naštvala organizátory turnaje. Nepřijedu, oznámila světová dvojka

Světová dvojka Simona Halepová se kvůli komplikacím spojeným s koronavirovou pandemií odhlásila z turnaje v Palermu, kde tenistky 3. srpna po dlouhé pauze rozehrají sezonu WTA Tour. Dvojnásobná grandslamová vítězka tím naštvala organizátory, protože dostala ujištění, že by nemusela na Sicílii do karantény.

Foto: Sport.cz

Rumunská hvězda Simona Halepová v Palermu hrát nebude

Článek

"Vzhledem k rostoucímu počtu případů covidu-19 v Rumunsku a mým současným obavám v souvislosti s mezinárodními lety jsem se musela s těžkým srdcem z turnaje odhlásit," uvedla na twitteru Halepová, jež má být od 10. srpna hlavní hvězdou turnaje v Praze.

Manažerka Halepové Virginia Ruziciová informovala pořadatele o neúčasti bývalé světové jedničky krátce poté, co italská vláda nařídila pro lidi přijíždějící z Rumunska či Bulharska karanténu. Opatření by se však nemělo vztahovat na ty, kteří do země jedou za prací, tedy ani na profesionální sportovce.

"Informovali jsme o tom tým Halepové, ale odpověděli nám, že rozhodnutí už padlo. Jsme zklamaní a naštvaní," řekl po ztrátě největší hvězdy ředitel turnaje Oliviero Palma.

Na Sicílii by po odhlášení Halepové měly startovat čtyři hráčky z elitní dvacítky žebříčku včetně světové osmnáctky Markéty Vondroušovgé, jež je přihlášena i do Prahy.

Reklama

Související témata: