Hlavní obsah

Mistr ulovil další posilu, znovu v Liberci. Do Slavie míří talentovaný Beran

Praha
Aktualizováno

Třetí nové jméno, třetí hráč od Ještědu... Fotbalová Slavia získala po Janu Kuchtovi a Ondřeji Karafiátovi další posilu z Liberce. Záložník Michal Beran podepsal v Edenu smlouvu do června 2024. Devatenáctiletý talent byl objevem ligového jara po restartu soutěže. Na podzim bude nejspíš ve Slovanu ještě hostovat.

Michal Beran přestoupil z Liberce do SlavieVideo: slavia.cz

 
Článek

Transfer nabral rychlý spád. Michal Beran přestupuje z Liberce do Slavie, s klubem podepsal smlouvu do června 2024. Devatenáctiletý záložník zamířil do Rakouska, kde se připojí ke zbytku týmu, který je v Aigenu na kondičním soustředění. Finální forma přestupu se ještě se Slovanem dolaďuje. Ve hře je varianta, že mladý záložník stráví podzim na hostování v Liberci.

„Slavia je nejlepší tým v Česku, jsou tu nejlepší hráči a s nimi pochopitelně i velká konkurence. Já ale věřím, že jsem připravený. Chtěl bych ukázat, že sem patřím, že přestup nebyl omyl. Chci přesvědčit trenéry, fanoušky a předvést se v dobrém světle," líčí Beran pro klubový web.

„Michala jsme sledovali dlouhodobě, celou uplynulou sezonu. Od chvíle, kdy jsme ho viděli v létě v přípravných zápasech. Zaujal nás a byli jsme s ním dlouhodobě v kontaktu. Jsme rádi, že jsme ho získali pro Slavii. Vidíme v něm do budoucna velký potenciál," hlásí z Rakouska trenér Jindřich Trpišovský.

„Je to moderní prototyp hráče se skvělým driblingem, finální fází a předfinální přihrávkou. Má sice jenom pár ligových startů, ale potenciál naznačuje obrovský. Je to pro nás hráč směrem do budoucna, a proto chceme, aby s námi absolvoval část přípravy a následně měl herní vytížení v Liberci. Jsem rád, že jsme se dohodli," naznačil kouč nejbližší plány s Beranem.

O Slavii si povídali celý kemp

S jeho angažováním sešívaní neotáleli. „Jednání začínalo na konci sezony a nakonec dobře dopadlo, což mě těší. Rozhodl určitě největší zájem, protože se Slavia ozvala jako první a nebylo co řešit," shrnuje talentovaný hráč.

Vrátil se z krátkého srazu reprezentace U21, kde byli také slávisté Patrik Hellebrand, Jakub Markovič nebo David Zima. Měl tedy dost času načerpat od nich informace.

„O Slavii jsme si povídali celý kemp. Jsou to úžasní kluci a všechen čas jsme strávili spolu. Povídali jsme si o Slavii, o tom, jak vyhráli titul," usmívá se Beran.

První zkušenost s Edenem? Podavač míčů

Devatenáctiletý záložník začal svou kariéru v 1. FC Slovácko, kde hrál od svých osmi let. V roce 2017 se pak spolu se svým bratrem Štěpánem (ročník 2004) přestěhoval do Prahy. Jeho mladší bratr Štěpán přestoupil do Slavie a působí teď v týmu U17, Michal zamířil do celku Bohemians Praha 1905. Krátce ale nastupoval i v červenobílém.

„Je to asi tři roky zpátky, kdy jsem tady klukům podával balony. Doufám, že atmosféru na stadionu brzy budu moct zažít jako hráč," usmívá se Beran.

Reklama

Související témata: